Αποκαλυπτική έρευνα για την αστυνομική αυθαιρεσία από TheManifoldfiles

<<Μια δημοκρατική κοινωνία έχει την αξίωση να μην κινδυνεύει από την ίδια της την αστυνομία. Κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να φοβάται ότι θα υποστεί βία, κακομεταχείριση ή αυθαίρετη αντιμετώπιση από αυτούς στους οποίους έχει αναθέσει την προστασία του. Στην Ελλάδα, ωστόσο, έχουμε κάθε λόγο να φοβόμαστε>>. Με αυτές τις φράσεις εισάγεται η

αποκαλυπτική έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδας The Manifold files μέσα από έναν τεράστιο φάκελο περιγράφει με πάμπολα στοιχεία το πρόβλημα της αστυνομιοκής αυθαιρεσίας, τεκμηριώνει όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει για τη βία της αστυνομίας. Η εν ψυχρώ απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Φραγκούλη από ομάδα αστυνομικών που δεν ενημέρωσε καν το Κέντρο για την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς, μπορεί να εξηγηθεί με το νέο ρεπορτάζ για τις διάφορες “ομάδες” και τα σύμβολα τους που λειτουργούν μέσα στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας.  Με  το καθεστώς ατιμωρησίας που αθωώνει όλες τις παράνομες πράξεις τους, ο κίνδυνος είναι τεράστιος. Στην έρευνα manifold files υπάρχουν αναλυτικά ρεπορτάζ, μελέτες περιπτώσεων, συνεντεύξεις και μαρτυρίες που αποκαλύπτουν διάφορες πλευρές του φαινομένου και τους τρόπους με τους οποίους το αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές, δικαστικές και πολιτικές αρχές.

Περιλαμβάνει, ακόμη, ένα αρχείο εγγράφων, όπως νόμους και προεδρικά διατάγματα, εγκυκλίους της αστυνομίας, εκθέσεις διεθνών οργανισμών, αλληλογραφία κ.ά., τα οποία τεκμηριώνουν τα ρεπορτάζ, καθώς και ένα αρχείο προσώπων και φορέων που πρωταγωνιστούν στα γεγονότα.

Δείτε τα και διαβάστε τα εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *