“Λεκές” στη δημοκρατία οι παρακολουθήσεις λένε οι Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα

<<RSF: Ο «λεκές» στην ελληνική Δημοκρατία μεγαλώνει συνεχώς>>. Με αυτό τον τίτλο δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα euractiv την αντίδραση των “Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα” στο σχέδιο νόμου για τις υποκλοπές και τη λειτουργία της ΕΜΠ που συζητείται σήμερα στη Βουλή. Ο υπεύθυνος των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια, Πάβολ Σζλάι μετά τον χαρακτηρισμό του Κυριάκος Μητσοτάκη για την οργάνωση ως “σκατά”, δήλωσε στις Βρυξέλλες πως “Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ένας «λεκές» στην ελληνική δημοκρατία που «μεγαλώνει κάθε εβδομάδα».

«Και θα συνεχίσει να μεγαλώνει έως ότου η ελληνική κυβέρνηση και η δικαιοσύνη δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους», πρόσθεσε. Όλη η Ευρώπη βλέπει τον λεκέ, μόνο οι ελληνικές αρχές δεν θέλουν να τον δουν. Αλλά αν αποτύχει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, θα αποτύχουμε όλοι. Γι’ αυτό περιμένουμε ισχυρές ενέργειες και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», δήλωσε.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) εξέφρασαν νωρίτερα την πλήρη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τη λειτουργία της ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά το οποίο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα.

«Το νομοσχέδιο που αποσκοπεί να παρέχει στους Έλληνες πολίτες καλύτερη προστασία στις παρακολουθήσεις από τις υπηρεσίες ασφαλείας προσφέρει μόνο σε μεγάλο βαθμό στιλιστικές βελτιώσεις που υπολείπονται κατά πολύ των συστάσεων της RSF. Αυτό το νομοσχέδιο, που συντάχθηκε βιαστικά και με παράτυπο τρόπο, πάσχει από μεγάλα ελαττώματα», είπαν οι RSF σε ανακοίνωσή τους. (εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση της RFS )

«Λυπούμαστε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει συνειδητοποιήσει το βαθμό στον οποίο η ελευθερία του Τύπου έχει υποβαθμιστεί στην Ελλάδα και έχει πάρει λίγα μαθήματα από την προειδοποίηση που έλαβε με τη μορφή της κατάταξης της Ελλάδας στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου του RSF πριν από επτά μήνες», πρόσθεσε η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Οι ρεπόρτερ χωρίς σύνορα έχουν καταθέσει σειρά βελτιωτικών προτάσεων επιμένοντας πως το σχέδιο νόμου πρέπει να αλλάξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *