Ούτε εξηγήσεις από την αστυνομία ζητά η ΕΣΗΕΑ για την επίθεση στους δημοσιογράφους του Open

Κατώτερη των περιστάσεων για μια ακόμη φορά η ΕΣΗΕΑ, το συνδικαλιστικό όργανο του δημοσιογραφικού κλάδου.

Η επίθεση ομάδας 15 ατόμων η οποία έγινε live στον αέρα με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη την άγρια επίθεση, δεν ευθαισθητοποίησε την πλειοψηφία των μελών στο ΔΣ της ένωσης συντακτών ώστε να ζητήσουν τουλάχιστον εξηγήσεις από τον υπουργό της αστυνομίας. Η ανακοίνωση στήριξης στους δημοσιογράφους του Open, κινήθηκε όπως πάντα, στη γραμμή “μην ενοχλούμε την κυβέρνηση και τους εργοδότες”. 

Την ώρα που δοκιμάζονται πολλές περιοχές της χώρας. Την ώρα που εκατοντάδες πυροσβέστες, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και εθελοντές παλεύουν με τις φλόγες, κάποιοι επέλεξαν να επιτεθούν σε δημοσιογράφους και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού «OPEN», οι οποίοι μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταστροφής  και παλεύουν για να ενημερώσουν.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ καταδικάζουν την επίθεση και στηρίζουν όλους τους συναδέλφους στις προσπάθειες που καταβάλουν. Εκφράζουν επίσης προβληματισμό για τη στάση των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό χωρίς να παρέμβουν όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί μας.

Αυτές τις ώρες οι δημοσιογράφοι πρέπει να στηριχτούν ώστε να παρέχουν έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση που είναι πολύτιμο όπλο για την ασφάλεια των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *