Με Ericsson ψηφιακούς πομπούς η ΕΡΤ

ericsson-hq-new-1Η πρώτη φάση έγκρισης των προσφορών για την προμήθεια των 320 ψηφιακών πομπών από την ΕΡΤ έχει ολοκληρωθεί. Όπως έγραφε το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση” τον περασμένο μήνα, εξετάστηκαν οι προσφορές της Ericsson και της Rohde & Swarz. Η τελευταία απορρίφθηκε ήδη από το άνοιγμα των τεχνικών φακέλων καθώς δεν είχε καταθέσει πλήρη στοιχεία. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε την εταιρεία Ericsson και με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Ο διαγωνισμός εκτιμάται πως θα τρέξει με πιο ταχείς ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί μετά την έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 320 ψηφιακών πομπών κόστους 5,3 εκατ. ευρώ, όπως όλα δείχνουν κι αν βέβαια δεν γίνει πάλι κάποια αιφνιδιαστική ανατροπή, βαίνει στο τέλος του μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Έχει προηγηθεί η κατάπτωση του διαγωνισμού επίσημα δυο φορές, το λουκέτο στην ΕΡΤ, ο διαγωνισμός παραχώρησης των ψηφιακών συχνοτήτων στη Digea.

Και φυσικά η μεταφορά του ψηφιακού σήματος της ΝΕΡΙΤ-ΕΡΤ τώρα μέσω του 4ου πολυπλέκτη της Digea με μεγάλο κόστος. Μέχρι και σήμερα η ΕΡΤ φέρεται να έχει πληρώσει στη Digea περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ για τη χρήση του multiplex. Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού ανοίγει το δρόμο για το στήσιμο του ιδιόκτητου ψηφιακού δικτύου της ΕΡΤ καταρχήν στα 156 σημεία του ψηφιακού χάρτη, ώστε η κρατική τηλεόραση να γίνει «αυτόνομη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *