Εκτός συνόρων η καταγγελία αστυνομικής βαρβαρότητας ενάντια σε ΜΜΕ-φωτορεπόρτερ

Η τελευταία βάρβαρη επίθεσης καταστολής των δυνάμεων ΜΑΤ σε φωτορεπόρτερ  στη διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν επτά τραυματίες, έφθασε εκτός συνόρων. Για μια ακόμη φορά παρέμβαση υπάρχει από την οργάνωση “Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα” που κάνουν λόγο για όργιο καταστολής. Θυμίζουμε πως η ΕΣΗΕΑ αποδέχθηκε τις εξηγήσεις Χρυσοχοΐδη ότι οι δημοσιογράφοι-φωτορεπόρτερ είναι ελεύθεροι στην κάλυψη γεγονότων, κάτι που αποδείχθηκε ψευδές, χωρίς να υπάρξει αντίδραση από μέρους της. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ κατέθεσε μήνυση.

Η οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα σημειώνει πως δεν πρέπει να γίνει κανονικότητα η αστυνομική βαρβαρότητα κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ στη χώρα μας και ζητά από τις αρμόδιες αρχές να διερευνηθούν τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά των εκπροσώπων του Τύπου. Είναι η δεύτερη παρέμβαση τους προς το ελληνικό κράτος μέσα σε ένα μήνα για επίθεση καταστολής εναντίον φωτορεπόρτερ. Όπως σημειώνει

“Από τα χημικά, τα γκλομπ και τις ασπίδες που χρησιμοποιήσαν κατά των πολιτών που βρέθηκαν στη συγκέντρωση, αλλά ακόμα και κατά περαστικών, δεν γλίτωσαν οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ που βρέθηκαν στο σημείο για να καλύψουν δημοσιογραφικά το γεγονός.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης των αστυνομικών κατά των συγκεντρωμένων, στράφηκαν και κατά των δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν εκεί χτυπώντας τους και ψεκάζοντάς τους με χημικά. Μάλιστα, έπειτα από την συγκέντρωση, περίπου 15 από αυτούς βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν μήνυση για την αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος τους, με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας να εκδίδει και σχετική ανακοίνωση – καταγγελία.

«Η ΕΦΕ μαζί με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και την υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας κατά εργαζομένων του Τύπου. Επτά (7) τραυματίες αυτή τη φορά, από απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά συναδέλφων μέσα στο κέντρο της Αθήνας» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση, με την οποία επισυνάπτεται και σχετικό οπτικό υλικό (το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας εδώ).

«Ποια είναι η «ποιότητα» του δημοσίου διαλόγου όταν οι εργαζόμενοι του τύπου δέχονται συνεχώς επιθέσεις και τρομοκρατούνται από τα ένστολα όργανα του κράτους; Μπορεί και πρέπει να δοθεί εντολή να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Μπορεί και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τους ένστολους που προφανώς βλέπουν τους φωτορεπόρτερ ως “θήραμα” σε ένα παιχνίδι άκρως επικίνδυνο για την δημοκρατία» ανέφεραν ακόμα στην ανακοίνωσή τους οι φωτορεπόρτερ, καταδικάζοντας τις πρακτικές που έχουν γίνει συνήθεια.

1 comment for “Εκτός συνόρων η καταγγελία αστυνομικής βαρβαρότητας ενάντια σε ΜΜΕ-φωτορεπόρτερ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *