Απορίες για το ρόλο ΕΙΤΗΣΣΕ στον ΕΔΟΕΑΠ

esieaΑναδημοσίευση από “Τυπολογίες-Αιχμές”

Στην υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ υπάρχουν ορισμένες απορίες. Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με την ΕΙΤΗΣΕΕ, εν μέσω της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, σαν να είναι σίγουροι πως αύριο τα μέλη του συγκεκριμένου φορέα θα πάρουν άδεια και θα έχουν δικαίωμα εκπομπής.

Το ίδιο ισχύει και για μέλη της κυβέρνησης που έχουν την εξυπνάδα να μην φαίνονται. Ενθάρρυναν μια συζήτηση με την ΕΙΤΗΣΕΕ για την επόμενη ημέρα του αγγελιοσήμου και της ασφάλισης, ενώ γνωρίζουν πως είναι ανοικτή η διαγωνιστική διαδικασία.

Σε πολιτικό επίπεδο οι υπουργοί και τα στελέχη αυτά είναι εκτεθειμένα. Η ΕΙΤΗΣΕΕ αμφισβητεί ευθέως το διαγωνισμό για τις άδειες, ενώ ορισμένα από τα μέλη της επιτίθενται ανοικτά στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, επειδή τον διενεργεί.

Κάποιοι δηλαδή “τρώνε ξύλο” κι άλλοι είναι τα καλά παιδιά.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ φυσικά κάνει τη δουλειά της, και ο πρόεδρος της Πάνος Κυριακόπουλος είναι εκ των ανθρώπων που γνωρίζουν την τέχνη της διαπράγματευσης.

Αλλά, ποια είναι η επόμενη μέρα; Και θα είναι η ΕΙΤΗΣΕΕ με αδειούχα μέλη σε αυτή; Και αν είναι πόσα είναι αυτά; Από τα 6 που σήμερα διαθέτει, δύο δεν θα λάβουν άδεια εθνικής εμβέλειας.

Συζητά για τους 4 που θα απομείνουν ή μήπως για λιγότερα μέλη; Ή, θα δικαιωθεί και δεν θα υλοποιηθεί ο διαγωνισμός, οπότε όχι μόνο θα έχει κερδίσει τη μάχη με την κυβέρνηση, αλλά θα έχει εξασφαλίσει και την κατάργηση του αγγελιοσήμου και τη μή υλοποίηση του σχεδίου νόμου για την απομακρυνση των “επιστροφών” από την αγορά.

Κοντολογίς, αυτή η διαπράγματευση που γίνεται έχει πολλά ζητήματα. Η μόνη έντιμη λύση είναι να δοθεί παράταση στο αγγελιόσημο και όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις 4 άδειες, οι διατάξεις για το καθεστώς του, να συνοδεύσουν το σχέδιο νόμου για την αγοραπωλησία τηλεοπτικού χρόνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *