Όταν η υπουργός Μενδώνη διαψεύδει δημοσιογράφους που αναπαράγουν τη θέση της…

Περί δημοσιογραφικής στάσης γράφει ο Kiriakos Aggelakos στη σελίδα του στο Facebook.

 

Λενε οτι η εκδικηση ειναι ενα πιατο που σερβιρεται κρυο. Αλλα το σημερινο πιατο ηταν καυτο και θα το θυμουνται για χρονια μερικες δημοσιογραφοι. Η συνεντευξη της ΥΠΠΟ Λινας Μενδωνη επιβεβαιωσε αυτο που ολοι ξεραμε. Οτι η θρυαλλιδα που οδηγησε σε παραιτηση τον Δημητρη Λιγναδη κι ανοιξε τα ερμητικα κλειστα απο φοβο και ενοχη στοματα ηταν η συγκλονιστικη συνεντευξη του Νικου Σ. στη Δημοσιογραφο Ναταλι Χατζηαντωνιου στο ειδησιογραφικο site 2020mag.gr στις 6 Φεβρουαριου. Ειχε προηγηθει λιγες μερες πριν ενα ρεπορταζ της Ελενας Ακριτα που αποκαλυψε οτι η Μενδωνη ειχε ηδη ζητησει την παραιτηση Λιγναδη απο τη θεση του καλλιτεχνικου διευθυντη του Εθνικου.

Της απαντησε η Αννα Παναγιωταρεα αλλα η Ακριτα ειχε τον τροπο να βαλει την Αννουλα στη θεση της. Το ρεπορταζ ισχυε στο ακεραιο. Η Μενδωνη δε ζητησε την παραιτηση Λιγναδη και θεωρω οτι το Μαξιμου και η Μαρεβα εβαλαν το χερακι τους. Τη συνεντευξη του Νικου Σ, η οποια ηταν μια τεραστια δημοσιογραφικη επιτυχια, ακολουθησαν επιθεσεις κατα της Ναταλι, απαξιωση, χλευασμος, υβρεις, πολιτικη συνομωσιολογια και μαθηματα δημοσιογραφικης δεοντολογιας, απο τις αδερφες Βενα και Ρουλα Γεωργακοπουλου, την Πεπη Ραγκουση και την Ολγα Σελλα.

Η Ναταλι ειχε απεναντι της την αληθεια και τη συντριβη ενος προσωπου, το βλεμμα του και την τρεμαμενη φωνη του, αλλα οι αλλες ηξεραν καλυτερα τι ειχε συμβει γιατι τις ενημερωνε η υπουργος με τη μελιρρυτη φωνουλα και η Αννουλα που ειναι καθηγητρια στο Πανεπιστημιο και υποδειγμα στο δημοσιογραφικο επαγγελμα. Απο σημερα καθε κατεργαρα στον παγκο της. Και με την ανακοινωση της Μενδωνη η Ναταλι Χατζηαντωνιου δεν ειναι ουτε Συριζογενοβεφα, ουτε ενα δισεγγονο της ΟΠΛΑ, ουτε παραβιαζει τη δημοσιογραφικη δεοντολογια. Ειναι η δημοσιογραφος που απλα εκανε τη δουλεια της σε μια εποχη που ψαχνουμε με το φαναρι δημοσιογραφους να κανουν τη δουλεια τους και οχι να αντιγραφουν τα δελτια τυπου της καθε Αννουλας.Η Βενα Γεωργακοπουλου γραφει ως γνωστον στην ΕΦΣΥΝ.

Ειναι η εφημεριδα που αγαπαω, την αγοραζω και απο την οποια ενημερωνομαι καθημερινα. Κανενας δημοκρατης και πολυ περισσοτερο κανενας αριστερος δεν θα ζητουσε ποτέ την απομακρυνση της Βενας Γεωργακοπουλου απο την εφημεριδα της. Δεν θα καταντησουμε σαν τον Αποστολο Δοξιαδη που απαιτησε την απολυση του Δημητρη Μανιατη απο Τα Νεα γιατι δεν του αρεσαν τα κειμενα του. Ας θυμισει ομως καποιος συναδερφος της μεσα στην εφημεριδα στην κυρια Βενα Γεωργακοπουλου οτι η δημοσιογραφια οφειλει να ελεγχει παντα την εξουσια, την όποια εξουσια κι οχι να φιλαει τις κατουρημενες ποδιες των υπουργων και των παρατρεχαμενων τους. Για τις αλλες κυριες δεν με νοιαζει, δεν διαβαζω τις εφημεριδες τους.”

Και το σχόλιο της Ναταλί Χατζηαντωνίου στη σελίδα της στο face book

“Ο Δημήτρης Λιγνάδης παραιτήθηκε πιθανότατα μετά τη συνεντευξη του Νίκου Σ.”, είπε η υπουργός Πολιτισμού. Εστω και υπό αυτές τις συνθηκες που ουδείς αναλαμβανει την πολιτική ευθυνη, αυτη αποτελεί μία ηθικη καταρχάς δικαίωση για τον Νίκο και για εμένα που ξεκινησαμε μόνοι μαζί αυτη την περιπέτεια. Θέλουν οι συγκεκριμενες κυρίες του Πολιτιστικού και κάποιοι κυριοι του Πολιτισμού που με ανέφεραν ως”δισέγγονο της ΟΠΛΑ” και με έσερναν στα Σόσιαλ Μηντια και με κατακεραύνωναν για την “ανωνυμη” συνέντευξη να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη όχι απο εμένα αλλά τουλάχιστον από το Νίκο Σ.; Θέλεις Βένα μου; Πέπη μου; Ολγα μου; Ρούλα μου; Αρη μου; (Ντροπή σας)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *