Τεχνικοί τηλεόρασης προς κυβέρνηση: Βρέστε λύσεις για προβλήματα εργαζομένων

thleoptikes-adeies1468905717ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ πήραν θέση μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίαςτων 4 αδειών, επισημαίνοντας το αυτονόητο, το πρόβλημα που δημιουργείται με τους εργαζόμενους.

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

Μετά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης των νέων τηλεοπτικών αδειών από την Κυβέρνηση, 2000 περίπου εργαζόμενοι 4 τηλεοπτικών σταθμών (ALPHA, STAR, MEGA και ΕΨΙΛΟΝ), είναι πλέον επί ξύλου κρεμάμενοι χωρίς να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων αυτών είναι άνθρωποι με πολλά χρόνια στους σταθμούς τους και έχουν αποκτήσει ανάλογα εργασιακά δικαιώματα.

Τα δύο νέα κανάλια που θα δημιουργηθούν είναι αδύνατον να απορροφήσουν όλον αυτόν τον κόσμο αλλά ακόμα και αυτοί που θα προσληφθούν, λόγω κατάργησης της επεκτατικότητας των Σ.Σ.Ε., θα αμείβονται με μισθούς… πείνας. Απαιτούμε λοιπόν από την κυβέρνηση, το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, να βρει τρόπο να το λύσει ΑΜΕΣΑ !! Το πρόβλημα της διαπλοκής δεν λύνεται με παράπλευρες απώλειες χιλιάδων νέων ανέργων.
Συνάδελφοι,
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένουμε συνάντηση με τους κυβερνητικούς φορείς και τις Διοικήσεις των σταθμών και μετά θα πραγματοποιηθεί άμεσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις μας.
Υ.Γ.)
Κυρία Όλγα Γεροβασίλη.
Πρέπει να γνωρίζετε πως το μαύρο είναι ένα χρώμα που δεν έχει αποχρώσεις. Το μαύρο της περασμένης κυβέρνησης δεν ήταν στην τηλεόραση της ΕΡΤ αλλά στις ψυχές 2500 εργαζομένων και των οικογενειών τους. Το μαύρο το δικό σας θα είναι στις ψυχές 2000 εργαζομένων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Βρίσκετε να έχουν κάποια διαφορά ;;

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΒΕ

Από καιρό είχαμε προβλέψει το τι θα δημιουργηθεί , με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, στο θέμα της αδειοδότησης των Τηλεοπτικών Σταθμών Πανελλαδικής Εμβέλειας , κάνοντας παράλληλα προτάσεις.

Και τώρα μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού, βλέπουμε πια ότι περίπου 2000 εργαζόμενοι θα περάσουν στην ανεργία. Όσοι δε από τους συναδέλφους μας θα συνεχίσουν να εργάζονται, θα εργάζονται σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με μισθούς που θα καθωρίζονται απο το πότε θα θέλει να κάνει απόσβεση του τιμήματος που πλήρωσε, ο νέος, ”μη διαπλεκόμενος πια” καναλάρχης!

Καλούμε την Κυβέρνηση, να δείξει επιτέλους ότι νοιάζεται για τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα και να βρεί άμεσα λύσεις, στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *