Πόλεμος ανακοινώσεων Mega-Γενικής Γραμματείας για τις ενημερότητες

μεγκα29-7απάντησηΜε έντεκα επίσημα έγγραφα εφορίας, της Alpha, του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και του ΙΚΑ ανταπαντά το Mega μέσω της διεύθυνσης ειδήσεων στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας  με την οποία σημειωνόταν πως εταιρείες με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος, μεταξύ αυτών και η “Πήγασος” του Μπόμπολα, δεν έχουν καταθέσει “ασφαλιστική ενημερότητα”.

Το Mega απέστειλε όλα τα έγγραφα των δημοσίων και ασφαλιστικών φορέων που αφορούν σε Τηλέτυπο και Πήγασο με τα οποία αποδεικνύεται πως τόσο η εφορία όσο και τα σφαλιστικά ταμεία έχουν δώσει ενημερότητα, όπως επίσης και η Alpha για τα τραπεζικά δάνεια της Πήγασος. Από τα έγγραφα προκύπτει

πως μόνο για την εταιρεία “Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία”, δεν υπάρχει ασφαλιστική ενημερότητα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Mega

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -ως απάντηση στην δήλωση του Δ/ντη Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega κ. Μανώλη Καψή – βρίθει ανακριβειών λαθών και παραλείψεων και δημιουργεί νέα ερωτήματα για τις σκοπιμότητες που υπηρετεί.

  1. Η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε έχει προσκομίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Τα σχετικά έγγραφά έχουν παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
  2. Η Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. έχει προσκομίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
  3. Η Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. έχει προσκομίσει τραπεζική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
  4. Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη έχει υποβάλει υπεύθυνη αρνητική δήλωση στην οποία επισημαίνεται ότι δεν έχει προβεί σε σύναψη δανείων που αφορούν την προς αδειοδότηση δραστηριότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.
  5. Η μέτοχος Prime Applications A.E. με ποσοστό συμμετοχής στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ 2,68% μέσω αγοράς μετοχών από το χρηματιστήριο, έχει προσκομίσει ασφαλιστική ενημερότητα. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.
  6. Η μέτοχος Prime Applications Α.Ε. κατέθεσε αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.
  7. Η μέτοχος Prime Applications A.E. έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει συνάψει δάνεια για την αγορά μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. Το σχετικό έγγραφο έχει παραληφθεί από την επιτροπή.

Συνεπώς, η Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καλείται να απαντήσει:

  1. Γιατί δεν φρόντισε να ελέγξει τον φάκελο που υπέβαλλε η εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε;
  2. Ποιος και γιατί ‘’διέρρευσε’’ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ψευδή είδηση ότι η εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα;

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και ο πιο αφελής αντιλαμβάνεται την προσπάθεια κυβερνητικών κύκλων να βάλουν λουκέτο στο Mega.

Υ.Γ Αναμένουμε την ενδελεχή μελέτη και την άμεση δημοσίευση των φακέλων υποψηφιότητας των άλλων εταιριών, όπως ακριβώς πράττει η επιτροπή με τον φάκελο του Mega.

 

Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης

MEGA

Leave a Reply

Your email address will not be published.