Ο εκδότης της “Ελευθερίας” θυμήθηκε συνδικαλιστική καταγγελία 6 μήνες πριν και έκανε αγωγή!

%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1Το διαβάσαμε κι αυτό. Ο εκδότης της εφημερίδας “Ελευθερία” Λάρισας κακαθέτει αγωγή εναντίον συνδικαλιστικής ένωσης επειδή τον κατήγγειλε πριν 6 μήνες! Ζητάει αποζημίωση για “ηθική βλάβη” ύψους 30 χιλιάδων ευρώ. Μήπως πρέπει να πάρει καμία επιδοτησούλα και θέλει να σβήσει το εργοδοτικό παρελθόν;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

Με μια πρωτοφανή ενέργεια του, ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ζητώντας μας να του καταβάλλουμε ποσό για ηθική αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ μετά από ανακοίνωση μας, πριν από έξι μήνες περίπου που στηλίτευε εργασιακές ανακατατάξεις στη ναυαρχίδα του τοπικού τύπου.
Τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε «καλωσορίζουν» την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος τους ο κ. Γ. Μιχαλόπουλος, ως ένα δείγμα πρωτοποριακής διαχείρισης σχέσεων εργοδοσίας – εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης μας, που τα μέλη του Δ.Σ αντιμετωπίζουν αγωγή για την αυτονόητη συνδικαλιστική τους δράση και είναι πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Τύπου που η διοίκηση μιας εφημερίδας στρέφεται σε βάρος Ένωσης Συντακτών. Υπό αυτή την έννοια ο κ. Μιχαλόπουλος, θα μείνει στην ιστορία!
Είναι προφανές, ότι με τις ενέργειες του ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελευθερίας» προσπαθεί να εκφοβίσει τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και έτσι να εξασφαλίσει τη «σιωπή» τους στην προσπάθεια που καταβάλλει με σκοπό την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προς το δυσμενέστερο, για τους εργαζόμενους της εφημερίδας (απολύσεις, διαθεσιμότητες, υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, κλπ). Τον πληροφορούμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω.
Η Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε. μετρά ήδη μια μακρόχρονη ιστορία αγώνων και η σημερινή της διοίκηση δεν σκοπεύει να την ακυρώσει υπό το βάρος μιας δικαστικής εμπλοκής. Κατά συνέπεια θα «μετρηθούμε» στα δικαστήρια, για το βάρος του καθενός μας απέναντι στην ιστορία.
Καλούμε την ΠΟΕΣΥ, τις Ενώσεις Συντακτών της χώρας, τους συνδικαλιστικούς φορείς στο χώρο του Τύπου και όχι μόνο, να καταδικάσουν ανοιχτά το προαναφερθέν πρωτοφανές γεγονός, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να τοποθετηθεί ταφόπλακα στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε μια περίοδο που η επιδίωξη αυτή συζητιέται και επιδιώκεται όλο και πιο έντονα, με τις επιταγές των δανειστών της χώρας.
Το Δ.Σ.
ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *