Νέος Ψηφιακός Χάρτης, συμμορφώνεται η Digea!

tv-set-street-cc-990x500Έτοιμος είναι ο νέος ψηφιακός χάρτης ο οποίος θα δοθεί σε διαβούλευση στα αρμόδια υπουργεία και αναμένεται να εκδοθεί ως υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες μας ο νέος Ψηφιακός Χάρτης προβλέπει συνολικά 307 κύρια Κέντρα εκπομπής ανά την Ελλάδα και 600 gap fillers κατανεμημένους ανά περιφέρεια! Πρακτικά δηλαδή η Digea θα πρέπει να εγκαταστήσει επιπλέον σε όλη τη χώρα άλλους 151 ψηφιακούς πομπούς ενώ η ΕΡΤ συνολικά 307.

Ο αριθμός 307 κύρια κέντρα εκπομπής είναι πολύ κοντά στον αρχικό χάρτη συχνοτήτων του καθηγητή Αθανάσιου Κανάτα που προέβλεπε 320 κέντρα εκπομπής. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας η Digea έχει ήδη συμφωνήσει με αυτή τη λύση!
Με το νέο χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων καλύπτεται κατά 98% ο πληθυσμός της Ελλάδας, όχι όμως κατά μέσο όρο όπως ίσχυε με τον νυν χάρτη αλλά ανά περιφέρεια. Έτσι θα αντιμετωπιστούν και οι λευκές περιοχές σε σημαντικά αστικά κέντρα της περιφέρειας.

Ο χάρτης ορίζει επίσης συγκεκριμένα σημεία για την εγκατάσταση 600 δευτερευόντων πομπών ψηφιακού σήματος. Με μια διαφορά. Για την εγκατάσταση τους, η Digea δεν θα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει. Αντιθέτως η ΕΡΤ, ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας είναι υποχρεωμένη να καλύψει πλήρως το 99% του πληθυσμού. Για αυτό και θα αναλάβει την εγκατάσταση των 600 gap fillers.

Μ.Π. στο digitaltvinfo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.