Μια άλλη απάντηση σε Δ.Σταμάτη για το “μαύρο” σε ΕΡΤ και σε κάποιους εργαζόμενους της

ερτΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ “ΜΑΥΡΟΥ” ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΟΙ
Όχι στην απαλλαγή τους

Την ώρα που έρχεται με απροκάλυπτο τρόπο η κυνική ομολογία του Δημήτρη Σταμάτη, βουλευτή της ΝΔ, πρώην Υπουργού Επικρατείας και πρωτεργάτη του «μαύρου», ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ (από το οποίο επωφελήθηκε τα μέγιστα το τραστ των ιδιωτικών καναλιών) έγινε για πολιτικούς λόγους, θα περίμενε κανείς μια καθολική κατακραυγή και καταδίκη τόσο από τους πολιτικούς φορείς κυρίως όμως από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους.
Αντ’ αυτού, οι νυν εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στο μεικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, επέλεξαν με ανακοίνωσή τους να εξισώσουν το μαύρο σε έναν δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, πρωτοφανές έως τότε για τα παγκόσμια χρονικά, με τη διαδικασία (σωστή ή λάθος) της αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών.
Η εξίσωση μιας πραξικοπηματικής ενέργειας όπως το “μαύρο” και οι χειροπέδες στην πύλη της ΕΡΤ, με τη νομοθετική πρωτοβουλία της οποιασδήποτε κυβέρνησης για την -απαραίτητη σε μια δημοκρατία- αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών (ανεξαρτήτως της ορθής ή όχι διαδικασίας) είναι τουλάχιστον ατυχής.

Δίνει συγχωροχάρτι στους υπεύθυνους του πραξικοπηματικού λουκέτου, το οποίο εκτός από χτύπημα στη δημοκρατία που διέσυρε διεθνώς τη χώρα, κόστισε εκατομμύρια ευρώ και προκάλεσε σοβαρότατη βλάβη του δημοσίου συμφέροντος.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν έκαναν συνειδητά μια τέτοια επιλογή. Γι αυτό και τους καλούμε να την αποσύρουν, γιατί δεν εκπροσωπεί και αντιθέτως ντροπιάζει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τον αγώνα τους για την επαναλειτουργία της.
Όσοι αγωνίστηκαν για να μπορέσει ο τόπος αυτός να αποκτήσει και πάλι δημόσια ραδιοτηλεόραση έχουν δείξει επανειλημμένως και με συνέπεια την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους σε κάθε κοινωνική ομάδα που τη ζήτησε, ιδίως όταν το αίτημα αυτό εκφράστηκε συλλογικά, οργανωμένα και αποφασιστικά. Βρίσκονται επίσης στο πλευρό των εργαζομένων στα ΜΜΕ που ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, εξαιτίας των επιλογών, της ασυνέπειας και ενίοτε των παρανομιών στις οποίες κατέφευγαν τόσα χρόνια οι ιδιοκτήτες του ηλεκτρονικού και εντύπου τύπου με μόνους ωφελούμενους τους ίδιους.
ΤΕΛΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ – ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ- ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ3
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ- ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΕΡΤ3
ΑΝΝΑ ΟΜΗΡΙΔΟΥ- ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΡΤ3
ΜΑΧΗ ΝΙΚΟΛΑΡΑ- ΠΡΩΗΝ ΕΚΠΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ- ΠΡΩΗΝ ΕΚΠΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΕΡΤ ΣΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
ΤΖΕΝΗ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ- ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΡΤ3
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ- ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΕΡΤ3
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ- ΠΡΩΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ3
ΜΑΡΙΝΑ ΔΕΜΕΡΤΖΙΑΝ- ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
ΕΥΑΝΘΙΑ ΞΙΝΟΥ- ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *