Μαζί με τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ χτύπησαν και δημοσιογράφο της ΕΡΤ 3

viome_1-07Με άγρια καταστολή μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας απάντησε η κυβέρνηση στην συγκέντρωση των εργαζόμενων και των επιτροπών αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ. και στο Ρομπέν του Ξύλου στο Υπουργείο Εργασίας.Την επίθεση στην οποία τραυματίστηκε και ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, καταδίκασε έντονα η ΠΟΕΣΥ η οποία γράφει:

<<Απρόκλητη επίθεση δέχτηκαν οι εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και των Ρομπέν του Ξύλου αλλά και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλομπς και δακρυγόνα στους συγκεντρωμένους και μάλιστα αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Από την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν στο κεφάλι δύο αγωνιζόμενοι ενώ προσήχθησαν άλλοι δύο μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, την ώρα μάλιστα που τραβούσε πλάνα από τις συμπλοκές.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζουμε την απρόκλητη αστυνομική βία εναντίον πολιτών που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία τους και απαιτούμε σεβασμό στους λειτουργούς της Ενημέρωσης.
Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ ζητά για πολλοστή φορά να σταματήσει η στοχοποίηση των δημοσιογράφων και να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη καταγραφή των γεγονότων>>.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό εργασιας, Ρ. Αντωνοπούλου η οποία και δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα. Δέκα λεπτά μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, η αστυνομία επιτέθηκε σε εργαζόμενους και αλληλέγγυους που προσπαθούσαν να κατασκηνώσουν μπροστά στο υπουργείο. Υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός, χρήση χημικών ενώ υπάρχουν και τραυματίες και έγιναν 2 προσαγωγές. Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο Υπουργείο Εργασίας και καλούν σωματεία και συλλογικότητες για συμπαράσταση.Οι δύο προσαχθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.