Η Alpha Βank στηρίζει το Mega αν οι μέτοχοι του το αποφασίσουν

%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%b1Ο εκπρόσωπος της Alpha Bank  διαβεβαίωσε τους απλήρωτους εργαζόμενους πως αν οι μέτοχοι έχουν αξιόπιστο business plan, οι τράπεζες είναι διατεθειμμένες να το στηρίξουν. Η καλή είδηση για τους εργαζόμενους βέβαια ήταν πως θα αποδεσμευθούν δυο εκατ. ευρώ εκ των οποίων κάποια θα δοθούν για μισθούς. Μετά την ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ στο μεταξύ, για την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Γιάννη Δραγασάκη, η αντιπροεδρία έστειλε μήνυμα για άμεση συνάντηση! Έτσι η ΕΤΙΤΑ ανέστειλε την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ενημέρωση από τους εργαζόμενους Mega

Την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016, στην προγραμματισμένη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ALPHA BANK, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του MEGA έγιναν δεκτοί από τον κ. Θεόδωρο Αθανασόπουλο. Ο κ. Αθανασόπουλος εκτίμησε ότι μετά την υπογραφή των επιπλέον δεσμεύσεων από το Δ.Σ. της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. αλλά και την καταβολή δύο μισθών στους εργαζομένους από τους κ.κ. Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα, ανοίγει ο δρόμος για την άμεση αποδέσμευση τιμολογίων που ανέρχονται στο ποσό των 2.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για τη μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά και για κάποιες τρέχουσες ανάγκες λειτουργίας του σταθμού.

Σε ό,τι αφορά την ομαλοποίηση της λειτουργίας και χρηματοδότησης της εταιρείας ο εκπρόσωπος της ALPHA BANK διαβεβαίωσε ότι η βούληση των τραπεζών είναι να συνεχίσουν να στηρίζουν το MEGA εφόσον οριστεί διοίκηση και κατατεθεί ένα αξιόπιστο επιχειρησιακό σχέδιο (business plan) από το Δ.Σ. της εταιρείας. Σε ό,τι αφορά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, τόνισε ότι αυτή πρέπει να γίνει αλλά το ύψος της είναι κάτι που θα καθοριστεί με βάση το business plan και τα τότε οικονομικά δεδομένα.

 

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Αθανασόπουλο ακολούθησε συνέλευση των εργαζομένων στο MEGA, όπου έγινε ενημέρωση για όλα τα παραπάνω θέματα. Στη συνέλευση αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης την Παρασκευή 9/12/2016 στις 11:00 (σημείο συνάντησης Ζαλοκώστα 10), όπου θα απαιτήσουμε συνάντηση με τον κ. Γιάννη Δραγασάκη.

 

 

ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ MEGA

Σχολιάστε