Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβραβεύει τους ολιγάρχες της TV και διαλύει τους εργαζόμενους σε αυτήν

Πολύ ειλικρινής και αντάξια της ιδεολογικής και πολιτικής θέσης της είναι η αιτιολόγηση του νομοσχεδίου Πέτσα στο οποίο (στο κεφάλαιο Β’) περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις-δώρα στην τηλεοπτική ολιγαρχία και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην τηλεόραση. Μέσα από την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το νομοσχέδιο “διαβάζουμε” τις ρυθμίσεις.

Είπε: Στηρίζει τους τηλεοπτικούς σταθμούς για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Δηλαδή δωρίζει η κυβέρνηση την ετήσια δόση των 3,5 εκατ. ευρώ σε όλους τους αδειούχους τηλεοπτικούς σταθμούς, ήτοι ANT1, Alpha, Mega, Open, Star και ΣΚΑΙ, μειώνοντας το ποσό σε 50 χιλ. ευρώ αρκεί να κάνουν επενδύσεις εξοπλισμού. Τους δίνει δυνατότητα να αναπτύξουν άμεσα συνδρομητικά κανάλια. Ως μέτοχοι της Digea (του παρόχου δικτύου ψηφιακού σήματος) παίρνουν ζεστό χρήμα επιστροφή από το κράτος για τις συχνίοτητες που πήραν το 2014 και ακόμη δεν έχουν αποπληρώσει. Και επιπλέον μειώνει-χαρίζει τη δόση του έτους λόγω Covid19.

Είπε: προσθέτει ευελιξία στη λειτουργία των κατόχων άδειας τηλεοπτικών σταθμών, αναφορικά με τη σχέση εργασίας του προσωπικού που απασχολούν, χωρίς να μειώνεται το ελάχιστο όριο των 400 εργαζομένων. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες μπορούν να απασχολούν και με μπλοκάκια-συμβάσεις έως 280 εργαζόμενους ανά σταθμό και τους υπόλοιπους μπορούν να τους προσμετρούν από τις θυγατρικές τους εταιρείες ή τις ανεξάρτητες με τις οποίες συνεργάζονται.

Είπε: προσαρμόζει το πλαίσιο της διαφημιστικής αγοράς στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, με τη συρρίκνωση της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης. Δηλαδή χαρίζει φορολογία στους διαφημιζόμενους προκειμένου να διαφημίζουν τα προϊόντα τους στην τηλεόραση ως και το 2021.

Είπε: ρυθμίζει θέματα αδειοδότησης θεματικών τηλεοπτικών σταθμών, γεγονός που ανοίγει τη διαδικασία για την αδειοδότηση από το ΕΣΡ και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών και των περιφερειακών ραδιοφώνων, ρυθμίζει θέματα καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών για το ανταποδοτικό τέλος προς την ΕΡΤ. Δηλαδή χαρίζει στους ιδιώτες παρόχους ενέργειας τα έως τώρα χρέη τους από το ανταποδοτικοί τέλος

Είπε: ρυθμίζει μισθολογικά θέματα για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, διευθυντικά και ειδικά στελέχη της ΕΡΤ, καθώς και τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσαρμόζοντάς τα στις συνθήκες της σύγχρονης αγοράς. Δηλαδή αυξάνει τις αμοιβές των προέδρων-διευθύνοντων συμβούλων στην απόλυτα ελεγχόμενη ΕΡΤ. Και επιπλέον προβλέπει αμοιβές για συμβούλους-συμμετέχοντες σε διάφορες ομάδες σε όλο το δημόσιο τομέα για ημέτερους υπαλλήλους αλλά και εξωτερικούς συμβούλους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *