Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους με μισόλογα

Με μια αδιάφορη στα όρια της υποχρέωσης ανακοίνωση, ίσα για να τηρήσει τα προσχήματα, η ΕΣΗΕΑ πήρε επιτέλους θέση για τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων από ακροδεξιές ομάδες. Ούτε καν τη λέξη “ακροδεξιές”, ούτε καν τη λέξη “ρατσιστικό μίσος” δεν έχει χρησιμοποιήσει. Μη τυχόν και στεναχωρήσει τους “φίλους” της; Στην προσχηματική ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ (δυνάμεις Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ), αντέδρασαν οι σύμβουλοι του ΔΣ των παρατάξεων της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή”, της “Δημοσιογραφικής Συνεργασίας” και της ΚΕΔ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων που καλύπτουν τα γεγονότα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο.

Οι δημοσιογράφοι εργάζονται στα σύνορα της πατρίδας μας, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, υπηρετώντας την ενημέρωση της Ελληνικής και Διεθνούς Κοινής Γνώμης. Δυστυχώς, ορισμένοι εξ’ αυτών στοχοποιήθηκαν και υπέστησαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους λεκτική και σωματική βία από ακραίες ομάδες. 

Καλούμε τις Αρχές να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τους δράστες των επιθέσεων, αλλά και τους συναδέλφους να συνεχίσουν να μεταδίδουν τα γεγονότα με νηφαλιότητα, σεβόμενοι πάντα τις Αρχές Δεοντολογίας του επαγγέλματος. Η κοινή γνώμη οφείλει να ενημερώνεται ελεύθερα και πλουραλιστικά και οι δημοσιογράφοι δικαιούνται να εργάζονται απρόσκοπτα χωρίς απειλές και επιθέσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.