Στα σκαριά η νέα Ψηφιακή Μετάβαση στην TV

pompoiΕξωτερικό σύμβουλο αναζητά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για τα επόμενα βήματα σχεδιασμού του έου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων. Όπως ήδη έχουμε γράψει στη στήλη, στο υπουργείο έχουν οργανωθεί δυο ομάδες εργασίες οι οποίες ασχολούνται με τη διαμόρφωση του νέου χάρτη συχνοτήτων και τις συμφωνίες που θα πορκύψουν στη SEDDIF.

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη στο digitaltvinfo.gr

 Η χώρα μας θα πρέπει να παρουσιάσει το Χρονοδιάγραμμα της χορήγησης του Ψηφιακού Μερίσματος στις τηλεπικοινωνίες ως το 2022, γεγονός που απαιτεί την άμεση προετοιμασία για τη δεύτερη Ψηφιακή Μετάβαση της ελεύθερης τηλεόρασης. Το κόστος της ανάθεσης ανέρχεται στις 60.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ και το ποσό θα καλυφθεί πάλι από το αποθεματικό της ΕΕΤΤ.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναζητά τεχνικό σύμβουλο για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη μετάβαση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Συγκεκριμένα: Θα πρέπει να σχεδιαστεί το πλάνο μετάβασης (roadmap) της χώρας μας στους νέους διαύλους, για την απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ (Ζώνη των 700 MHz) σε κινητές ευρυζωνικές επικοινωνίες. Να εκτιμηθεί η πληθυσμιακή κάλυψη ανά την Επικράτεια από τα λειτουργούντα Κέντρα Εκπομπής (Χάρτες Συχνοτήτων, Σταθμοί Συμπληρωματικής Κάλυψης). Να υποβάλλει προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου η Ελλάδα να μεταβεί στο νέο θεσμικό πλαίσιο, λαμβάνοντας υπ’ όψη την τρέχουσα κατάσταση απονομής διαύλων σύμφωνα με τον ισχύοντα Χάρτη Συχνοτήτων, τις πρόσφατες Συμφωνίες Διεθνούς Συντονισμού, πιθανά σχόλια από τους παρόχους δικτύου κ.λπ.

Επίσης να γίνει ο σχεδιασμός της απονομής διαύλων για την παροχή υπηρεσιών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής σε σύστημα DVB-T2. Η απονομή διαύλων θα πρέπει να υποστηρίζει το νέο πρότυπο DVB-T2 και να εξασφαλίζει ισορροπημένη επάρκεια συχνοτήτων σε κάθε SFN, προκειμένου να υποστηρίζεται η εκπομπή τηλεοπτικών περιεχομένων εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας. Τέλος να δώσει προτάσεις για επίλυση προβλημάτων από το Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *