“Ψευδή” τα στοιχεία στη μήνυση της διοίκησης “9,84”

Μια από τις συλληφθέντες της ομάδας νέων που μπήκαν στον “Αθήνα 9,84”, ανήλικη μαθήτρια, για να μεταδώσουν μήνυμα ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων γράφει για την προσαγωγή της και τη μετέπειτα μετατροπή σε σύλληψη. Η Eνημέρωση/Καταγγελία δημοσιεύθηκε στο indymedia και από εκεί την αναδημοσιεύουμε παρακάτω. Τα όσα αναφέρει η ανήλικη μαθήτρια εγείρουν μείζον θέμα για τη δεοντολογία και την ελευθερία Τύπου στα ΜΜΕ. Μια δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Κ. Μπακογιάννη που τοποθετήθηκε πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας ΜΜΕ κατέθεσε μήνυση με “κατασκευασμένα” στοιχεία-όπως αναφέρει η καταγγελία της μαθήτριας- και μόνο με αυτό τον τρόπο μπόρεσαν να στηριχτούν κατηγορίες. Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στο πως δόθηκε η είδηση την ημερα εκείνη-ας πούμε στο in.gr– διαπιστώνει πως δεν υπήρξε καμία καταγγελία για βία των νέων ατόμων. Γράφτηκε π.χ: <<Εκεί κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους επετράπη σε δύο άτομα να μπουν στο στούντιο  όπου έκανε εκπομπή ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης. Εκεί ζήτησαν να διακοπεί η εκπομπή και να μεταδοθεί ένα ηχογραφημένο μήνυμα για τους πρόσφυγες όπως κι έγινε. Τα άτομα παρέμειναν στον σταθμό για περίπου 15 λεπτά και λίγο μετά τις 5.00 αποχώρησαν>>.

Η μαρτυρία της ανήλικης μαθήτριας

Γνωστοποιώ και καταγγέλλω αυτό το περιστατικό σε σχέση με την βία και γενικότερα την κακομεταχείριση που δέχτηκα ως μαθήτρια για να θυμίσω την σύνηθες και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά της ελληνικής αστυνομίας στον/ην κάθε αντιστεκόμενο/η. Μιλάω ως αγωνιζόμενη και ταυτόχρονα μαθήτρια και απευθύνομαι στον/ην κάθε μαθητή/ρια που αντιστέκεται στο κράτος, αγωνίζεται ενάντια σε αυτό, φυλακίζεται, χάνει το σχολείο του και την γειτονιά του επειδή είναι μετανάστης/ρια. Η κακομεταχείριση που δέχτηκα έχει να κάνει άμεσα με το ότι οι μπάτσοι είχαν το ελεύθερο να με διαχωρίζουν και να με έχουν μόνη μου από τους υπόλοιπους λόγω της ηλικίας μου.

Την Τρίτη 1 Οκτώβρη μαζί με ένα σώμα περίπου 25 ατόμων πραγματοποιήσαμε μια παρέμβαση αντιπληροφόρησης στον δημοτικό σταθμό “Αθήνα 9,84¨ στο Γκάζι και σε συνεννόηση μαζί τους χωρίς κάποιον διαπληκτισμό, παίξαμε ένα κείμενο σε σχέση με τις εκκενώσεις καταλήψεων, το μεταναστευτικό και την εναντίωση μας με την κρατική καταστολή. Mετά το κείμενο που έπαιξε στον “αέρα” με το που βγήκαμε έξω δεχθήκαμε επίθεση πολλών μπάτσων που κατέληξε σε 8 προσαγωγές.

Ο μπάτσος που έπιασε εμένα έκανε την κλασσική βίαιη επίδειξη της ελληνικής αστυνομίας επάνω μου, μου βάλανε χειροπέδες και με μεταφέρανε κάνοντας χαβαλέ με υβριστικά και σεξιστικά σχόλια στο πρόσωπο μου. Μέσα στο μπατσικό δέχθηκα ενώ ήμουν με χειροπέδες σεξουαλική παρενόχληση με αρκετά χυδαία σεξιστικά σχόλια. Ο ένας από τους 2 έβαζε το χέρι του πίσω στο πόδι μου προσπαθώντας να με χαϊδέψει κατά την διάρκεια που το αμάξι έτρεχε απίστευτα πολύ οπότε η επικινδυνότητα με εμένα να προσπαθώ να αντισταθώ ήταν υψηλή.

Στη ΓΑΔΑ κρατηθήκαμε ένα 4ωρο περίπου χωρίς να μας ενημερώνουν για το τι συμβαίνει και τι θα γίνει με τις προσαγωγές μας. Ρώτησα αν είχαν ενημερωθεί οι γονείς μου και οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι τους έχουν ενημερώσει πολύ ώρα τώρα αλλά στην πραγματικότητα δεν είχαν δεχθεί κανένα τηλεφώνημα .Ύστερα από 4 ώρες που κρατηθήκαμε, χρεωθήκαμε σύλληψη όλοι εκτός από την μία ανήλικη που αφέθηκε. Η προσαγωγή έγινε σύλληψη επειδή μία δημοτική σύμβουλος μας έκανε μήνυση με μία ολοκληρωτικά ψευδής κατηγορία ισχυριζόμενη ότι υπήρξε απειλή από εμάς κατά την παρέμβαση λέγοντας τους ότι θα τους κάψουμε αν δεν παίξουν το στικάκι, μέσω αυτή της μήνυσης διαμορφώθηκε η δεύτερη κατασκευασμένη κατηγορία μας.

Όλο το αστυνομικό τμήμα μου επιβεβαίωνε αρκετές ώρες μέχρι να έρθει η υπεράσπιση μου ότι θα αφεθώ το βράδυ λόγω το ότι είμαι ανήλικη. Η μεταχείριση μου και ο διαχωρισμός μου από τους/τις υπόλοιπες/ους ήταν ξεκάθαρα για να προσπαθούν να με κάνουν να μην αντιδράω και να δέχομαι ότι μου λένε για να με ανακρίνουν εύκολα χωρίς την παρουσία δικηγόρου. Στη συνέχεια αρνήθηκα να δώσω δαχτυλικά αποτυπώματα που σε σχέση με αυτό έκαναν μεγάλο θέμα πιέζοντας με να δώσω πριν επικοινωνήσω με δικηγόρο. Βρήκαν όμως τον τρόπο, αφού ύστερα ανακοινώθηκε στην μητέρα μου ότι αν δώσω δαχτυλικά αποτυπώματα θα αφεθώ το βράδυ να μείνω σπίτι μου. Αναγκασμένη πια αφού δεν μπορούσα να αποφασίζω γενικότερα για τον εαυτό μου, έδωσα. Μετά από λίγο επιβεβαιώθηκε ότι ήταν ακόμη ένα ψέμα και αυτό, αφού μας ανακοινώθηκε ότι τελικά θα κρατηθώ κι εγώ κανονικά.

Tο βράδυ συνεχίστηκε με εμένα να τους πιέζω να μείνω στο κελί μαζί με τις υπόλοιπες κοπέλες και όχι μόνη μου στο κρατητήριο των ανηλίκων (έτσι ισχυρίστηκαν αυτοί ότι είναι ανηλίκων) που φυσικά δεν έγινε δεκτό. Μου επιβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να μείνω σε κελί και ότι δεν λειτουργεί έτσι στων ανηλίκων. Mε το που ήρθε το φαγητό που έστειλαν οι αλληλέγγυοι από κάτω με κατέβασαν κατευθείαν στων ανηλίκων δίχως να με αφήσουν να φάω και να μιλήσω με τους υπόλοιπους. Προφανώς με βάλανε σε κελί τελικά και πριν φύγει ο μπάτσος που με έβαλε μέσα, μου είπε αν χρειαστώ κάτι να φωνάξω. Λίγο αργότερα άρχισα να φωνάζω αρκετή ώρα και κανείς δεν ήρθε ποτέ, δηλαδή οτιδήποτε αν μου συνέβαινε δεν θα αντιμετωπιζόταν ποτέ και κανείς δεν θα με άκουγε.

Η υπόθεση μου δόθηκε στον εισαγγελέα ανηλίκων και δικάζομαι σε έναν χρόνο από τώρα με 2 πλημμελήματα: διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού και απειλή από κοινού .Τις ίδιες κατηγορίες έχουν και τα υπόλοιπα 6 άτομα απλά διαφορετικές ημερομηνίες και εισαγγελία.

Η κατάσταση που περάσαμε οι 7 συλληφθέντες/ισσες είναι ένα δείγμα ότι η καταστολή όλο και μεγαλώνει, αυτό που θέλουν είναι να μας τρομοκρατήσουν αλλά εμείς δεν πρόκειται να φοβηθούμε κανένα μπάτσο και κανένα κράτος.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ/ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ/Η ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, μεταναστών/-ριων, διεθνιστων/-ριων, αλληλέγγυων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *