To ραδιόφωνο “επιστρέφει” στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Μια εκπομπή με «Στιγμές Αρχείου» με τον Σιδερή Πρίντεζη στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, από αύριο Δευτέρα μας (ξανά)θυμίζει το καλό ραδιόφωνο. Ένα ένθετο από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας που φέρνει στον αέρα ορισμένες από τις μοναδικές στιγμές των δικών μας “Ημερών ραδιοφώνου”!Το 2022 το Δεύτερο Πρόγραμμα κλείνει 70 χρόνια ζωής και η εκπομπή αρχείου θα θυμίζει καθημερινά στις 9 το πρωί και στις 7.00 το απόγευμα, σπάνιες ηχογραφήσεις στο στούντιο της. Αυτή την εβδομάδα θα ακούσουμε:

-Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, το αγαπημένο τραγούδι «Βάλε το Δεύτερο» που είχε παραγγείλει η αξέχαστη Σοφία Μιχαλίτση στη Λίνα Νικολακοπούλου και στον Σταμάτη Κραουνάκη το 1987.

-Τρίτη 11 Ιανουαρίου, την «Απαγωγή» όπως ηχογραφήθηκε από τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη στα studio του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας.

-Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, το «Γελά Γαλάζιος Ουρανός» με τη Ρένα Βλαχοπούλουκαι τον Γιάννη Βογιατζή από την Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής του ΕΙΡ σε διεύθυνση του συνθέτη Μίμη Πλέσσα.

-Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, ένα απόσπασμα από τη θεατρική παράσταση «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος» από την εκπομπή «Το θέατρο στο μικρόφωνο» του Αχιλλέα Μαμάκη, με την Τζένη Καρέζη, τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

-Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, μια εκπληκτική… στιγμή αρχείου. Χριστούγεννα 1979 και ο Μάνος Χατζιδάκις κάθεται στο πιάνο του, ο Γιώργος Ζαμπέτας παίρνει το μπουζούκι του και… η συνέχεια στο Δεύτερο! Στην αρχή μάλιστα ακούμε τον Μάνο Χατζιδάκι να λέει στον Γιώργο Ζαμπέτα: «Λοιπόν Γιώργο! Θα πάρουμε ένα ρυθμό και ο Θεός βοηθός!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *