Tα δικαστήρια σώζουν, προς το παρόν, και το Mega

MegaChannelNew15416skΤο δικαστήριο έκανε δεκτό σήμερα το αίτημα που κατέθεσαν η ΕΠΗΕΑ και η ΕΤΙΤΑ για την παράταση  στην ισχύ της προσωρινής διαταγής, με την οποία απαγορεύεται στη Digea να υποβαθμίσει το τηλεοπτικό σήμα του καναλιού, ως και την κύρια εκδίκαση της υπόθεσης. Με αυτό το τρόπο παραμένει σε πλήρη ισχύ το σήμα του MEGA και η αντιπαράθεση στους κόλπους της Digea ανοικτή.Θυμίζουμε ότι οι άλλοι μέτοχοι της Digea Star, ANT1 και ΣΚΑΙ ήθελαν να υποβαθμίσουν το σήμα του Mega επειδή δεν πληρώνει!

Στην απόφαση αυτή κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα και σήμερα η απαγόρευση παρατάθηκε. Στη Digea βέβαια βρήκαν άλλο τρόπο υποβάθμισης του Mega. Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία κανείς δεν γνωρίζει αν η Τηλέτυπος θα έχει το δικαίωμα (ένεκα των τραπεζών και των κατασχεθέντων λογαριασμών της εταιρείας) να λάβει μέρος. Έτσι θα υποβαθμιστεί η συμμετοχή της Τηλέτυπος στη Digea και θα αποκτήσουν περαιτέρω ισχύ οι άλλοι μέτοχοι.

Η απόφαση της δικαιοσύνης από την άλλη προσφέρει ικανό χρόνο για τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται για την “νεκρανάσσταση” του Mega με τη συμμετοχή νέων μετόχων και τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και τραπεζών. Οι εργαζόμενοι στο μεταξύ παραμένουν απλήρωτοι και “όμηροι” τραπεζών και μετόχων…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *