#SauveQuiPeutLaClef, η πρωτοβουλία για τη σωτηρία του ιστορικού σινεμά στο Παρίσι

Αγοράζουμε τον τελευταίο συνεργατικό κινηματογράφο στο Παρίσι, LA CLEF

Αναδημοσίευση infolibre

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία πολιτών να συνδράμουν με “χρηματοδότηση από τη βάση” στην αγορά του κινηματογράφου LA CLEF, καθώς αναμένεται η δικαστική απόφαση για την τύχη του ιστορικού κινηματογράφου, που δημιουργήθηκε στο απόηχο του Μάη του 68.

Ο εμβληματικός κινηματογράφος του quartier latin LA CLEF, γνωστός για τις προβολές σπάνιων, στρατευμένων ή λίγο προβαλλόμενων ταινιών έκλεισε τις πόρτες του το 2018. 

Πρόθεση του ιδιοκτήτη είναι η πώληση του κτιρίου. Μια ομάδα εργαζομένων αποφασίζει να αντιδράσει. Ένα χρόνο μετά, ο σύλλογος HOME CINEMA καταλαμβάνει τον κινηματογράφο προκειμένου να εμποδίσει την πώληση και να διατηρηθεί ως ανεξάρτητος και συνεργατικός ο κινηματογράφος .

Από το Σεπτέμβρη του 2019 ως τώρα τα μέλη του συλλόγου φτάνουν τις 10.000, ενώ στο μεταξύ έχουν πραγματοποιηθεί 300 προβολές με ελεύθερη είσοδο, για περισσότερους από 20 000 θεατές, με εκατοντάδες προσκεκλημένους, 100 εθελοντές και υποστήριξη από θεατές, κινηματογραφιστές και επαγγελματίες του κινηματογράφου, γείτονες, θεσμούς και πολιτικούς.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Οχι μόνο να διασωθεί το κτίριο αλλά να διατηρηθεί κι ό,τι επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της κατάληψης : να μείνει ως υβριδικός χώρος με δύο αίθουσες που φιλοξενούν ένα συλλογικά επιλεγμένο πρόγραμμα, ως χώρος εργασίας προσιτός στους νέους σκηνοθέτες. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *