O Τσίπρας μαλώνει …δημοσιογράφους!

Της Κάτιας Ναρβάνη στο newsmakedonias

Ωραία συμπεριφορά κύριε Αλέξη Τσίπρα… Στη δική σας συμπεριφορά κάνουμε αναφορά. Είναι δυνατόν να λέτε σε δημοσιογράφο, “με τέτοια συμπεριφορά δεν πρόκειται να μπεις μέσα”, ο οποίος εκείνη τη στιγμή διαμαρτύρεται γιατί οι φρουροί σας δεν τον άφηναν να περάσει στο δημαρχείο της Μυτιλήνης, όπου ήδη είχαν μπει άλλοι συνάδελφοι; Είναι δυνατόν κύριε πρωθυπουργέ να ξεχάσατε ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους ή επιλεκτικά διαλέγετε ποιοι θα είναι τελικά εκείνοι που θα σας ακολουθούν;

Και για να τελειώνουμε, στο βίντεο ακούγεται η φωνή σας που λέτε “με τέτοια συμπεριφορά δεν πρόκειται να μπεις μέσα”, οπότε δεν μπορεί να διαψευστεί… Συγχαρητήρια κύριε Τσίπρα. Αλλά φαίνεται πως έχετε επιλέξει τη στάση που θα κρατήσετε και με ποιους θα το κάνετε αυτό… Κύριε πρωθυπουργέ, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι πως σας εξέλεξαν σε αυτό το αξίωμα για να υπηρετείτε τα συμφέροντα της κοινωνίας, της Ελλάδας. Ολων, όχι επιλεκτικά… Και κύριε πρωθυπουργέ, δε σας υπηρετούμε. Ο Τύπος είναι για να κρίνει, να καταγράφει, όχι για να δουλεύει για εσάς. Ο Τύπος πρέπει να μπορεί να κάνει τη δουλειά του… Οχι να επιλέγεται από συμπεριφορές… Μπορεί ναι, να φώναξε, να διαμαρτυρήθηκε… Αλλά, θα μπορούσατε εύκολα να βάλετε ένα τέλος σε όλο αυτό, αφήνοντας τους δημοσιογράφους, όλους τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους… Να δίνατε εντολή στη φρουρά σας κύριε πρωθυπουργέ… Να δίνατε εντολή να περάσουν… Λέτε να τους άρεσε να τρέχουν να καλύψουν το γεγονός; Λέτε να είχαν ξετρελαθεί στην ιδέα; Ή μήπως νομίζετε ότι τα ρεπορτάζ γίνονται κάτω από εύκολες συνθήκες; Νομίζετε πως οι δημοσιογράφοι έχουν οδηγούς που τους μεταφέρουν από το ένα μέρος στο άλλο, πως έχουν ασφάλεια να τους προσέχει μήπως τους ενοχλήσει κάποιος; Το ειρωνικό σας ύφος, δεν ταιριάζει στη θέση που κατέχετε… Να θυμάστε κύριε πρωθυπουργέ πως αρχηγούλης δεν μπορεί να το παίζει κανένας σε κανέναν γιατί τελικά έχει ανάγκη και το… μυρμήγκι.

Για την ιστορία να σημειωθεί λοιπόν πως ένταση επικράτησε έξω από το δημαρχείο της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα-Φάινμαν. Κάποιοι από τους δημοσιογράφους κατάφεραν να μπουν μέσα στον χώρο, άλλοι όμως δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί και κατήγγειλαν την φρουρά του πρωθυπουργού για την συμπεριφορά της.

Οι φωνές, έκαναν ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να βγει στο μπαλκόνι και να ρωτήσει «τι έγινε βρε παιδιά;» με μια δημοσιογράφο να του απαντά «τους μισούς βάζετε μέσα, ωραία δικαιοσύνη», φράση που φαίνεται πως εκνεύρισε τον Αλέξη Τσίπρα που της αντέτεινε «Με αυτή τη συμπεριφορά δεν πρόκειται να μπεις”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *