Oι τεχνικοί της TV “δεν μένουν σπίτι”

Ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

Συνάδελφοι,

Όπως όλοι οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε., έτσι και εμείς οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης, δεν μπορούμε να ακούσουμε τις συμβουλές των ειδικών και να μείνουμε στο σπίτι, καθώς η δουλειά μας απαιτεί να είμαστε στην πρώτη γραμμή της δύσκολης κατάστασης που περνάει η χώρα μας με την πανδημία. Βρισκόμαστε λοιπόν καθημερινά στους εξωτερικούς χώρους των ρεπορτάζ, στα τηλεοπτικά κοντρόλ, στα στούντιο, στα πλατό, ακόμα και στα μικρά booth των μοντάζ. Αυτή τη δουλειά κάνουμε τόσα χρόνια και αυτή θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες μέρες.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να τονίσουμε προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και τις εταιρείες παραγωγής, την απόλυτη αναγκαιότητα για κάθε μέτρο υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να υπάρχει για τους εργαζόμενους. Ειδική μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει για τις ευπαθείς ομάδες.Τέλος καλούμε την εργοδοσία αλλά και την Κυβέρνηση να μη τολμήσουν να δουν ως… «ευκαιρία» την επιδημία του κοροναϊού για να αλλάξουν προς το χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις, γιατί σε κάθε τέτοια περίπτωση θα μας βρουν απέναντι.

Υ.Γ.Δυστυχώς στο σωματείο μας έχουν φθάσει καταγγελίες για κάποιο διευθυντικό στέλεχος σταθμού, που εμμέσως πλην σαφώς και με αφορμή τον κοροναϊό, απείλησε για τη δουλειά τους, εργαζόμενους από εταιρεία παραγωγής. Εμείς από την πλευρά μας ενημερώνουμε πως δεν έχουμε σκοπό να μείνουμε απαθείς σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *