Hot Doc: Panama Papers – Γνωστά πρόσωπα, άγνωστος πλούτος

hotdoc-neoΤετρακόσιες offshore εταιρίες, που ανήκουν σε έλληνες ιδιοκτήτες, έδωσε στη δημοσιότητα η ICIJ (Διεθνής Ένωση Ερευνητών Δημοσιογράφων). Το υλικό αποτελεί τμήμα των Panama Papers, ενώ στον ελληνικό κατάλογο περιλαμβάνονται γόνοι πολιτικών, παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου, τραπεζίτες, μεγαλοδικηγόροι, βιομήχανοι και παντός είδους επιχειρηματίες πολλοί από τους οποίους μάλιστα έχουν πτωχεύσει ή έχουν φεσώσει το ελληνικό Δημόσιο μέσω των εταιριών τους, αλλά έχουν offshore εταιρίες και πιθανόν καταθέσεις στο εξωτερικό. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο που πολλά από τα πρόσωπα των Panama Papers συναντώνται και στη λίστα Λαγκάρντ.

Διαβάστε στο Hot Doc που κυκλοφορεί την Πέμπτη 12 Μαΐου όλα τα ονόματα Ελλήνων ή σχετιζόμενων με την Ελλάδα προσώπων που περιλαμβάνονται στα Panama Papers και μάθετε τις ιστορίες πίσω από τα πρόσωπα.

Αποκαλύπτουμε ποιος είναι ο μετρ των offshore και πώς διαμορφώνεται το πολυπλόκαμο δίκτυο μεταξύ εξωχώριων εταιριών και προσώπων που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει τον Τύπο, συχνά και λόγω των έκνομων δραστηριοτήτων τους.

Διαβάστε για τους πρωταγωνιστές στις μίζες των εξοπλιστικών που τυχαίνει να είναι μέτοχοι εξωχώριων εταιριών κι ακόμη για τους στενούς συνεργάτες ισχυρών παραγόντων της οικονομικής ζωής του τόπου όπως του Μπόμπολα, του Λάτση και του Βγενόπουλου, οι οποίοι επίσης εμφανίζονται στα Panama Papers.

Αποκαλύπτουμε ακόμη ποιος είναι ο δικηγόρος και στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος επίσης έχει σχέση με offshore εταιρίες αλλά και τη σχέση επιχειρηματιών σχετιζόμενων με μεγάλο κατασκευαστικό έργο στην Αττική τόσο με τα Panama Papers όσο και με τα περιβόητα Luxleaks.

Διαβάστε επίσης για τις σχέσεις της οικογένειας Κόκκαλη με το δίκτυο των offshore καθώς και για την εμπλοκή στα έγγραφα του Παναμά γνωστού επιχειρηματία με εταιρία κολοσσό στον χώρο της πώλησης παιχνιδιών και άλλου ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της πώλησης ηλεκτρονικών ειδών.

Μάθετε ακόμη για τις offshore εταιρίες επιχειρηματία με εμπλοκή και στο σκάνδαλο του Χριματιστήριου, διαβάστε τα ονόματα γόνων πολιτικών οικογενειών και δείτε ποιοι γνωστοί δημοσιογράφοι συμμετέχουν σε offshore σχήματα ανά τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης στο Hot Doc:

Φυλακές Κορυδαλλού: Δικαστές και εισαγγελείς έπαιζαν τον… γιατρό εις βάρος ασθενών κρατουμένων στο «Κολαστήριο» του Κορυδαλλού.

Τουρκία: Τι οδήγησε στο «διαζύγιο» Ερτογάν – Νταβούτογλου και ποιος ήταν ο ρόλος των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

TTIP: «Διάβολοι» στις λεπτομέρειες – τι κρύβεται πίσω από την περιβόητη Διατλαντική Συμμαχία για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις.

Αθλητισμός: Ένα σκάνδαλο ντόπινγκ με πολλά ερωτηματικά – κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της… Μεγάλης Βρετανίας

Η «κυβέρνηση» της Βιέννης: Η ιστορία της κυβέρνησης των ελλήνων δωσίλογων που δημιουργήθηκε στη Βιέννη, αναγνωρίστηκε μόνο από το ναζιστικό καθεστώς και είχε σκοπό να έρθει στην Ελλάδα μετά τη νικηφόρο επιστροφή των Ναζί στην Αθήνα.

Δύο μικροί τυμπανιστές: Η άγνωστη και σχεδόν ρομαντική ιστορία δύο παιδιών που πολέμησαν και ανδρώθηκαν πρόωρα στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο.

Οι αφίσες του Μάη: «Η ομορφιά είναι στους δρόμους» – τα λιτά έργα των φοιτητών της παριζιάνικης Σχολής Καλών Τεχνών που «πόνεσαν» την εξουσία περισσότερο κι από τους κυβόλιθους των εξεγερμένων.

Έλλη Τρίγγου: «Οφείλουμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες» – αποκλειστική συνέντευξη της νεαρής πλην όμως ιδιαίτερα ταλαντούχας και όμορφης ηθοποιού στο Hot Doc.

Κωνσταντίνος Τζαμιώτης: Ο γνωστός συγγραφέας που υπηρετεί τη λογοτεχνία και αναμετριέται με την εποχή του γράφοντας για αντι-ήρωες και συναντήσεις διαφορετικών χρόνων μιλάει αποκλειστικά στο Hot Doc και συμπεραίνει: «Η ελληνική κοινωνία γίνεται πιο συντηρητική και λιγότερη ανεκτική».

Leave a Reply

Your email address will not be published.