H UEFA έχει κέρδη και δημιουργεί πλατφόρμα ΟΤΤ με αγώνες

UEFA_logoΣτην πρόσφατη, 43η συνεδρίαση του συνεδρίου της UEFA στη Ρώμη πέρα από τα οικονομικά στοιχεία και τα μεγάλα κέρδη που αποκομίζει η ένωση από τα δικαιώματα πώλησης των Champions League και Europa League, βγήκε η είδηση. Ο πρόεδρος της ένωσης Α. Eferin που επανεκλέχθηκε στη θέση, ανακοίνωσε πως αυτή τη σεζόν 2019-2020 η UEFA είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια πλατφόρμα ΟΤΤ η οποία θα περιλαμβάνει τους αγώνες ποδοσφαίρου.

Όχι όμως και το Champions League και Europa League, τα οποία είναι τα πλέον προσοδοφόρα “προϊόντα” και τα οποία, όπως δήλωσε, θα παραμείνουν “συνδεδεμένα” με τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η νέα πλατφόρμα ΟΤΤ ωστόσο σχεδιάζεται να αρχίσει τη λειτουργία της το επόμενο 6μηνο και θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο. Σε ότι αφορά στα έσοδα της UEFA για την περίοδο 2019-2020 εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 5,7 δισεκ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι την περίοδο 2018-2018 εμφάνισαν κάμψη και διαμορφώθηκαν στα 2,79 δισεκ. ευρώ. Για την τρέχουσα περίοδο τα έσοδα εκτιμώνται σε 3,86 δισ.ευρώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *