H ΠΟΣΠΕΡΤ ενάντια στο “τάϊσμα” των ΠΑΕ από τα λεφτά της ΕΡΤ

ΠΟΣΠΕΡΤ: Άλλο είναι να “βάζεις πλάτη” για την ΕΡΤ και την κοινωνία, κι άλλο να “αναγκάζεσαι” να γίνεις η “σανίδα σωτηρίας” κάθε χρεοκοπημένης ΠΑΕ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αλλά και το δελτίο τύπου της ΕΡΤ, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες  σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση  αποφάσισε να δώσει ..διέξοδο στο αδιέξοδο  των ομάδων  της superleaque μέσω της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η ΕΡΤ καλείται να δώσει 16 εκατομμύρια συν το κόστος παραγωγής προκειμένου να
εξυπηρετηθούν  σκοπιμότητες  στο χώρο του αθλητισμού, χωρίς προγραμματισμό και οικονομοτεχνική μελέτη και πριν η  κυβέρνηση  δώσει λύσεις  στα  πάγια και επείγοντα  ζητήματα  που αφορούν στη λειτουργία της εταιρίας, όπως :

Tα 18.000 οφειλόμενα ρεπό, οι ελλείψεις σε προσωπικό και η εξ αυτών αναγκαία προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης προσωπικού σε κλάδους που είναι κρίσιμοι για την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη της, γεγονός που έχει εξαγγελθεί και εντός  του κοινοβουλίου  αρκετές φορές χωρίς ωστόσο να έχει πραγματοποιηθεί. Η αναμενόμενη  εδώ και τρία χρόνια  διευθέτηση  των οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων που δημιουργήθηκαν  με το πραξικόπημα του μαύρου, η απολύτως  επείγουσα και αναγκαία αναβάθμιση  της τεχνικής  υποδομής  σε  τηλεόραση, ραδιόφωνο , διαδίκτυο, συστήματα εκπομπής -διανομής προγράμματος σήματος, η εφαρμογή  του οργανογράμματος  στο ραδιόφωνο, υπογραφή ΣΣΕ  κλπ.

Δεν είμαστε εναντίον της στήριξης του αθλητισμού  ούτε  apriori  αντιδρούμε στην τηλεοπτική κάλυψη  αθλητικών γεγονότων, ακόμα και αν πρόκειται  για  “αντιεμπορικές” επενδύσεις.Οι εργαζόμενοι  κάθε φορά  δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ξεπερνώντας ακόμα και τα ανθρώπινα όρια αντοχής, για να καλύψουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό προκειμένου η ΕΡΤ να ανταποδώσει στο κοινό  τηλεοπτικό προϊόν ανώτερης ποιότητας, όπως συνέβη και στην περίπτωση του mundial 2018.
Άλλο όμως είναι να “βάζεις πλάτη”  για την ΕΡΤ και την κοινωνία, κι άλλο να  “αναγκάζεσαι” να γίνεις  ο “εξυπηρετητής” σκοπιμοτήτων  προβάλλοντας και χρηματοδοτώντας   χρεοκοπημένες  ΠΑΕ εις βάρος  μάλιστα  του  συνολικού  τηλεοπτικού προϊόντος.

Μπορεί η ΕΡΤ να επαναλειτούργησε αλλά  οι “αμαρτίες”  της κυβέρνησης  Σαμαρά και οι νεοφιλελεύθερες  εφαρμογές  αφαίμαξης  των εσόδων  της  που εισήγαγε  τότε ο  σημερινός  αρχηγός της Ν.Δ  Κ. Μητσοτάκης , εξακολουθούν  να  ταλαιπωρούν  την εταιρία  εμποδίζοντας  την ανάπτυξη και την εξέλιξή της .
Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΡΤ ποτέ δεν επιβάρυνε ,ούτε και τώρα, τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα από την εποχή  της κυβέρνησης Σαμαρά έως και σήμερα το 1/3 των εσόδων της πηγαίνει στη «μαύρη τρύπα» του χρέους και όπως όλα δείχνουν  με την διαμεσολάβηση  του ΥΠΟΙΚ μέρος του θα πηγαίνει και στην «μαύρη τρύπα» των χρεοκοπημένων ΠΑΕ. Έτσι είναι πολύ πιθανό, αντί για  ανάπτυξη και εμπλουτισμό του προγράμματος ,να δούμε μια  ΕΡΤ που διαρκώς θα συρρικνώνεται και σε ότι αφορά  το συνολικό  ραδιοτηλεοπτικό προϊόν  αλλά και σε  επίπεδο  ανθρωπίνου δυναμικού και τεχνολογικού εξοπλισμού

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την εσωτερική παραγωγή ,όμως η οικονομική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία της ΕΡΤ όπως και η κατάργηση κάθε είδους  εργασιακής  εκμετάλλευσης, όπως  συμβαίνει με τις outsourcing παροχές υπηρεσιών και «εργολαβίες», κόντρα στην εργατική νομοθεσία και τη φιλοσοφία της παρούσας κυβέρνησης, είναι θέματα πρωταρχικής σημασίας που διασυνδέονται άμεσα με  την ανάπτυξη και την πρόοδο της εταιρίας τα  οποία φυσικά και δεν διαπραγματευόμαστε.

Για άλλη μια φορά  τονίζουμε  ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι  θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για μια ΕΡΤ αντάξια των απαιτήσεων και των αναγκών της κοινωνίας, αντιστεκόμενοι σε  κάθε τι που τα ακυρώνει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *