H κυβέρνηση εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις των κυρίαρχων media

reportaznet 4Πίσω από τις κάμερες στο κυριακάτικο ΠΡΙΝ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εναρμονίζεται πλέον απόλυτα με τις απαιτήσεις των κυρίαρχων στα ΜΜΕ, ψελλίζοντας κάτι για τις τηλεοπτικές άδειες που θα πρέπει να δώσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Κι όσο υποκύπτει στις ορέξεις τους τόσο γίνεται αδύναμη στο αντιπολιτευτικό σφυροκόπημα τους. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ θα επικροτήσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν τα μέλη της θα μετατραπούν σε «υπαλλήλους» τους, όπως συνέβη με τις κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.

Όταν στη στήλη γράφαμε για την ποδοσφαιροποίηση των ΜΜΕ δεν φανταζόμαστε ότι τόσο γρήγορα θα αποδεικνυόταν και η διαπλοκή τους με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς καμία αντίσταση η κυβέρνηση παραδόθηκε πλήρως στις απαιτήσεις του Δ. Μελισσανίδη φέρνοντας στη Βουλή τροπολογία για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια. Το σύνολο των media χειροκρότησαν την εξέλιξη αυτή.

Όπως χειροκρότησαν ορισμένα ΜΜΕ, λέγε με Χατζηνικολάου και Μπόμπολας και λοιπά σιτιζόμενα Μέσα, την αποδοχή απαίτησης από την κυβέρνηση να σβήσει πρόστιμα ύψους 38 εκατ. ευρώ στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη. Μη τυχόν και νευριάσει ο επιχειρηματίας και εγκαταλείψει τη χώρα. Αυτό ήταν το προπαγανδιστικό επιχείρημα των ΜΜΕ που απαιτούσαν το σβήσιμο του προστίμου.

Οι επιχειρηματίες των media στο μεταξύ μπορούν άφοβα να ανταγωνίζονται μεταξύ τους ενόσω αναμένουν τις κινήσεις των Τραπεζών οι οποίες στην παρούσα φάση έχουν το πάνω χέρι στις εξελίξεις βιωσιμότητας των Μέσων. Το ποια και πως θα επιζήσουν θα το καθορίσουν οι τραπεζίτες , με τη σύμφωνη γνώμη των ευρωπαίων επίτροπων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που έχει να κάνει είναι να ικανοποιεί τις απαιτήσεις τους.

Έτσι και το Mega θα «σωθεί» με τις τράπεζες να αποφασίζουν τον τρόπο και χωρίς να πληρώνουν τους μισθούς των εργαζομένων και τον ΔΟΛ θα τον «σώσουν» κόβοντας κομματάκια το συγκρότημα και μοιράζοντας το σε καλούς τους συνεργάτες.

Μια πολύ καλή πρωτοβουλία έλαβε η Εφημερίδα των Συντακτών. Κυκλοφόρησε και διένειμε την πρώτη εφημερίδα που έγραψαν γυναίκες πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που ζουν στο Σχιστό. Τα «Αποδημητικά πουλιά» κυκλοφόρησαν γραμμένες στα ελληνικά, τα φαρσί και τα αγγλικά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *