Ραδιοφ(ο)νικό τοπίο στη μπάντα με ανοχή ΕΣΡ

Μονοπωλιακές καταστάσεις στο ραδιοφωνικό τοπίο και παράνομες μεταβιβάσεις χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός!  Ο χώρος του ραδιοφώνου έχει αφεθεί ανεξέλεγκτος στο όνομα της “μικρής” αγοράς στο χώρο των ΜΜΕ. Εργαζόμενοι δεν υφίστανται με κανονικές εργασιακές σχέσεις, οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν μόνο προνόμια χωρίς καμία υποχρέωση. Αναδημοσιεύουμε από τον ιστότοπο της ΠΟΣΠΕΡΤ το ενδιαφέρον “ρεπορτάζ” μέλους της ΕΤΕΡ για το σημερινό ραδιοφωνικό τοπίο. 

Τα τελευταία δέκα χρόνια της κρίσης οι εργοδότες της ΕΙΙΡΑ λειτουργούν χρησιμοποιώντας τους προηγούμενους νόμους αδειοδότησης κατά το δοκούν. 
Έτσι όποτε τους βολεύει δεν έχουν άδεια και δεν ισχύουν οι νόμοι Ρουσσόπουλου, Βενιζέλου κτλ. όποτε τους βολεύει έχουν άδειες και πρέπει να «μετρήσουν» και τα χρόνια της τελευταίας πενταετίας στην παλαιότητα του καθενός από αυτούς όταν οι ίδιοι λένε πως δεν έχουν άδειες…

“Ξεπληρώνει” η κυβέρνηση τα γραμμάτια υποστήριξης των ΜΜΕ, “νόμος Πέτσα” ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις

Νόμος Πέτσα μετά τα πέτσινα διαφημιστικά κονδύλια αλλάζει τα πάντα στο χώρο των ΜΜΕ ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα των ιδιοκτητών τηλεόραση. Το θέμα αποκάλυψε η στήλη “Τυπολογίες” στο Παρόν της Κυριακής όπου καταγράφεται η παλέτα των κρίσιμων παρεμβάσεων. Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ για την κατάργηση της διάταξης του νόμου Παππά που αφορά στην υποχρέωση απασχόλησης 400 εργαζομένων ανά κανάλι. Αυτό τελειώνει με το σχέδιο νόμου Πέτσα. Επίσης χαρίζουν στις εταιερείες σχεδόν πλήρη φορολογική απαλλαγή για τα ποσά που θα δίνουν για διαφημίσεις στα ΜΜΕ ως και το 2022! Ολόκληρο το ρεορτάζ στη σελίδα των “Τυπολογιών”, εδώ

Μειώνεται κατά 30% το προσωπικό της αδειούχου τηλεοπτικής εταιρείας αλλάζοντας και το καθεστώς απασχόλησης των εργαζομένων.

Πέντε γραμματείες στο γραφείο Μητσοτάκη

Της Ιωάννας Μάνδρου στην Καθημερινή 

Πέντε γενικές γραμματείες περιλαμβάνει ο οργανισμός προεδρίας της κυβέρνησης που ολοκληρώθηκε. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα κατατέθηκε στο αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του Διατάγματος που θα τύχει επεξεργασίας η προεδρία της κυβέρνησης συγκροτήθηκε με βάση τον νόμο για το επιτελικό κράτος και στόχο έχει να συνεπικουρεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στον οποίο και απευθείας υπάγεται στο έργο του σε κρίσιμους τομείς όπως θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, επικοινωνίας, νομικών θεμάτων, ενημέρωσης και άλλα. Συνολικά στην προεδρία της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται στο σχετικό διάταγμα, θα υπηρετούν 440 άτομα μετακλητοί από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και εξειδικευμένοι επιστήμονες με ειδικές συμβάσεις.

Τα ΜΜΕ πουλάνε «πατρίδα» στο παζάρι των εξοπλισμών

page14image6010464

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου 

Ποτέ δεν μάθαμε τελικά πόσοι και ποιοι δημοσιογράφοι ωφελήθηκαν από τις αναθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων την περίοδο της ευμάρειας, προ μνημονιακών χρόνων. Οι δεκάδες δικογραφίες που προωθήθηκαν στη βουλή, οι χιλιάδες των σελίδων σε επιτροπές διαφάνειας, η καταδίκη των Α. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου, κατάφεραν να συσκοτίσουν και να κλείσουν τα σκάνδαλα μίζας εκατ. ευρώ για τους εξοπλισμούς και εξαφάνισαν το ρόλο των ΜΜΕ και συγκεκριμένων δημοσιογράφων.

Bachelor, ή όταν η ανθρώπινη αξία μετριέται σε «κοτέτσι»

Από τον Takis Psaridis στη σελίδα του στο fb

Ο νέος πάτος της ριάλιτι τρας τιβι που λέγεται The Bachelor είναι απολύτως σαφής στις επιδιώξεις του. Είκοσι κορίτσια διεκδικούν ποιο θα γοητεύσει έναν «πετυχημένο» νεαρό, κάποιον Παναγιώτη Βασιλάκο. Έστησαν δηλαδή ένα «κοτέτσι» (γιατί περί αυτού πρόκειται) και έριξαν μέσα έναν «πετυχημένο», σύμφωνα με τα πρότυπα της αγοράς, «κόκορα», για να «ψυχαγωγηθεί» το φιλοθεάμον κοινό με την κατάπτωση της ανθρώπινης ύπαρξης στα συμπαθή δίποδα ημι-πτηνά που λέγονται κότες και κόκορες.. Περιττό να επισημάνω ότι την κατάπτωση της ύπαρξης τους, την έχουν αποδεχτεί με ενθουσιασμό οι συμμετέχοντες στο ριάλιτι, διότι έτσι ακριβώς έχουν διαπαιδαγωγηθεί στον βίο τους.

“Αγανακτισμένες γειτόνισσες”- “μανάδες που αγωνιούν” και η μνήμη του χρυσόψαρου

Από τον Αντίφωνο Κωστής Παπαϊωάννου στο fb

Το 2010 στον Άγιο Παντελεήμονα τα κανάλια δεν έβλεπαν χρυσαυγίτες και τάγματα εφόδου. Έβλεπαν αγανακτισμένους κατοίκους, τους καλούσαν σε εκπομπές, βάφτιζαν τον λόγο μίσους “μια άλλη άποψη”. Έβλεπαν αγνούς πατριώτες να βοηθάνε γιαγιάδες στα ΑΤΜ, όχι στημένα ρεπορτάζ, νταβατζήδες και μπράβους που λυμαίνονταν την περιοχή. Ακόμα και την επίθεση σε αρχηγό κόμματος, τα κανάλια τη βάφτισαν «αυθόρμητη διαμαρτυρία». Ξεχνούσαν ότι όλοι αυτοί ήταν οργανωμένοι φασίστες. Τότε ακόμα η Σκορδέλη ήταν μια ταλαιπωρημένη Αθηναία.