Στον Καμίνη το ψήφισμα των εργαζομένων του “9,84” ενάντια στις απολύσεις

athina_984Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στον “Αθήνα 9,84” με την παρουσία των συνδικαλιστικών ενώσεων. Μια ημέρα πριν η ΔΕΡΑ ψήφισε το business plan, καταψήφισαν η εκπρόσωπος των εργαζομένων και ο εκπρόσωπος της “Ανοικτής Πόλης”. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της διοίκησης προωθεούνται 5 απολύσεις, 5 μετατροπές συμβάσεων από αορίστου σε ορισμένου χρόνου και προβλέπεται μείωση των μισθών από 20% ως και 60% (για υψηλόμισθους όπως ειπώθηκε) για λίγο!

Οι εργαζόμενοι ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα (παρακάτω αναρτάται), το οποίο πήγαν στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίαζε στην Κοραή. Δεν είναι έκπληξη πως δεν τους επιτράπηκε η είσοδος! Μπήκαν ωστόσο μέσα με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου “Ανταρσυα στις γειτονιές της Αθήνας” Πέτρου Κωνσταντίνου. Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν το σχέδιο και κάνουν λόγο για “διαχειριστική αδυναμία” της δημοτικής εταιρείας. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέλευση η διοίκηση-διεύθυνση γνώριζε από τον Μάρτιο(!) ότι θα υπάρχει έλλειμμα. Κι όμως δεν έκανε απολύτως τίποτε για να έρθει στο τέλος του Οκτωβρίου να αποφασίσει απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Το Ψήφισμα των εργαζομένων 

Με ομόφωνο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο δημοτικό ραδιοσταθμό « 9, 84»που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, καταγγέλλεται η διοίκηση του ραδιοσταθμού ότι επιχειρεί «να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων» τη «διαχειριστική αδυναμία της». Επίσης, καταγγέλλεται ότι ενώ ήταν γνωστό από μήνες ότι ο προϋπολογισμός του ραδιοσταθμού «είχε πέσει έξω», θέτουν «προ τετελεσμένων τους εργαζομένους, αποφασίζοντας απολύσεις, περικοπές μισθών, μετατροπή συμβάσεων και μερική καταβολή δεδουλευμένων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *