Αποκλείουν ανέργους αλλά και ασφαλισμένους από τη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ!

edoeap-4Δεν πρόλαβε να κλείσει χρόνος από την αλλαγή του Οργανισμού υγείας και αλληλεγγύης ΕΔΟΕΑΠ με μετόχους-ασφαλισμένους σε ταμείο υγείας-επικούρισης χωρίς μετόχους και η διοίκηση του επιχειρεί να βγάλει τους ανέργους εκτός γενικής συνέλευσης! Η τελευταία ανακοίνωση του(εδώείναι μια αποκάλυψη. Στην ουσία δηλώνει πως αν οι άνεργοι δεν πληρώσουν ως τις 20 Οκτωβρίου τις οφειλές τους (41 ή 20,8 ευρώ ανά μήνα) δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στη γενική συνέλευση. Με επιχείρημα τις αλλαγές νόμου και Καταστατικού μάλιστα, αποκλείουν όλους όσους δεν έχουν πληρώσει εισφορές το 3μηνο Ιούνιος-Αύγουστος 2018. Είναι δε τόσο βιαστικοί στον ΕΔΟΕΑΠ που καλούν ακόμη και εργαζόμενους (φωτο) -ασφαλισμένους να αποδείξουν πως οι εργοδότες τους πλήρωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές!

Εκτός λοιπόν από την αποστολή μηνυμάτων σε ανέργους μέλη του ΕΔΟΕΑΠ να πληρώσουν εδώ και τώρα τα οφειλόμενα ποσά των 40 και 20 ευρώ, έχουν σταλεί και μηνύματα σε ασφαλισμένους των οποίων οι εργοδότες δεν πλήρωσαν ασφαλιστικές εισφορές, μεταφέροντας έτσι την υποχρέωση του ταμείου στις πλάτες των ασφαλισμένων. Λές και ο εργαζόμενος και όχι ο ΕΔΟΕΑΠ οφείλει να παρακολουθεί τη μηνιαία καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη του.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του ΕΔΟΕΑΠ γίνεται είκοσι ημέρες πριν την κρίσιμη γενική συνέλευση του ταμείου, τη στιγμή που αμφισβητείται δικαστικά η εισφορά του 2% από τους εργοδότες και η Eurostat επιμένει πως το ταμείο ανήκει στη Γενική κυβέρνηση. Καταδεικνύει πως ο ΕΔΟΕΑΠ των μελών έχει μετατραπεί σε έναν μηχανισμό είσπραξης όχι όμως από τους κατέχοντες, τους εργοδότες αλλά τους ανέργους που δεν έχουν να πληρώσουν. Εκτός πια κι αν η διοίκηση του ταμείου βρήκε αυτόν τον τυπικό λόγο και αποφάσισε να κάνει βίαιη εκκαθάριση μητρώου από τους ανεπιθύμητους ανέργους ασφαλισμένους!

Γιατί στην ανακοίνωση για τους ανέργους γίνεται φανερή η πρόθεση απαλλαγής του αφού τονίζει με έμφαση πως δεν μπορεί να έχει ασφάλιση όποιος δεν πληρώσει για 3 μήνες τις ασφαλιστικές εισφορές. Και για τον ΕΔΟΕΑΠ το 3μηνο αυτό ορίστηκε ήδη!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *