Απολύσεις συμβασιούχων, νέο business plan για Αθήνα 984!

athina_984Γενική συνέλευση αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του δημοτικού σταθμού Αθήνα 9,84 αύριο Τετάρτη στο σταθμό. Αιτία είναι η “μη ανανέωση” περίπου δέκα συμβάσεων έργου, έξι από αυτές για “δημοσιογραφικό έργο” του σταθμού. Η διοίκηση του σταθμού εκλήθη από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για εξηγήσεις. Στη συνάντηση ακούστηκε το χιλιοειπωμένο επιχείρημα της εργοδοσίας ότι η μη ανανέωση συμβάσεων δεν είναι απόλυση. Το γεγονός ότι η διοίκηση αποφάσισε τώρα πως κάποιοι συντάκτες που εργάζονται 8 ή 14 χρόνια χρόνια στο ραδιόφωνο δεν της κάνουν πια, δικαιολογείται με το “δικαίωμα” της διοίκησης να ανανεώνει το πρόγραμμα της.

Κατανοητό αν σκεφθεί κανείς πως η διοίκηση Καμίνη έχει μπροστά της εκλογές και ο ραδιοφωνικός σταθμός είναι ένα “όπλο” ενημέρωσης, οπότε το “κόστος” απολύσεων είναι ελάχιστο μπροστά στα κέρδη ανανέωσης…

Ο σταθμός λοιπόν δεν αποκλείεται να σκεφθεί, συζητήσει και απολύσεις μόνιμων εργαζόμενων! Όλα θα κριθούν από το…business plan που πρέπει να κάνει η δημοτική εταιρεία. Στην ουσία θα κληθούν οι εργαζόμενοι να πληρώσουν το επιπλέον κόστος του 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ, όπως δηλαδή σε κάθε ιδιωτική επιχείρηση ΜΜΕ. Επειδή ο σταθμός πληρώνει επιπλέον για ασφαλιστικές εισφορές λόγω του 2% και το ετήσια επιχορήγηση του δήμου των 2.750.000 ευρώ δεν μπορεί να αυξηθεί, κάπου πρέπει να βρεθεί το …πλεόνασμα. Ήδη έγινε περικοπή κατά 100.000 ευρώ από το κόστος απασχόλησης των συμβασιούχων έργου και πρέπει να βρεθεί επιπλέον πλεόνασμα.

Για αυτό και η ίδια η διοίκηση δεν αποκλείει απομακρύνσεις μόνιμου προσωπικού. Αύριο στη γενική συνέλευση θα μαθευτούν περισσότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *