Με εξώδικο ο ΣΚΑΙ συμφωνεί για γενική συνέλευση εργαζομένων στο κανάλι!

σκαιΠολύ δυναμικά μπήκαν οι εργοδότες τη νέα σεζόν στα media. Οι απολύσεις του Αυγούστου και οι αγωγές ενάντια στις στάσεις εργασίας ήταν μόνο προπομπός. Ο ΣΚΑΙ-ως συνήθως- βρίσκεται στην πρωτοπορία. Η απόλυση του συντάκτη Αργύρη Καλογερόπουλου προκάλεσε αναστάτωση. Ο δημοσιογράφος μετακινήθηκε χωρίς τη θέλησή του από τις ειδήσεις στην εκπομπή της Τατιάνς Στεφανίδου! Και αφού δεν υπάρχει εκπρόσωπος, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κατέβηκε στο Νέο Φάληρο για να γίνει συνέλευση εργαζομένων. Ο Γιάννης Αλαφούζος και η διοίκηση του-τα “δημοσιογραφικά” στελέχη του είχαν άλλη άποψη. Ότι η ΕΣΗΕΑ πρέπει να πρώτα να καταθέσει αίτηση(!) για γενική συνέλευση και για αυτό δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στο κτήριο-φρούριο του ΣΚΑΙ. Η ΕΣΗΕΑ ανταπάντησε με κήρυξη στάσης εργασίας σήμερα και γενική συνέλευση στα γραφεία της. Πως απάντησαν τα “δημοσιογραφικά” στελέχη του αφεντικού; Στέλοντας εξώδικο στην Ένωση στο οποίο λένε πως αποδέχονται να γίνει γενική συνέλευση σήμερα στις 3.00 το μεσημέρι στο ΣΚΑΙ!

Η ανακοίνωση καταγγελίας της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική στάση της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», η οποία σήμερα, παραβαίνοντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής ελευθερίας, απαίτησε γραπτό αίτημα, προκειμένου να επιτραπεί η  είσοδος στους χώρους εργασίας του καναλιού σε μέλη του Δ.Σ, που  μετέβησαν στον «ΣΚΑΪ» για να πάρουν μέρος σε προγραμματισμένη συνέλευση των δημοσιογράφων, έπειτα από την άδικη και παράνομη απόλυση του συναδέλφου Αργύρη Καλογερόπουλου.
Η απαίτηση για κατάθεση γραπτού αιτήματος ζητήθηκε την ώρα που η αντιπροσωπεία του Δ.Σ., αποτελούμενη από την Πρόεδρο, Μαρία Αντωνιάδου, τη Β΄ Αντιπρόεδρο Άρια Αγάτσα, την Ειδική Γραμματέα Αγγελική Γυπάκη, και τα μέλη του Δ.Σ. Νανά Νταουντάκη, Χρήστο Κυρίτση και Γιώργο Μηλιώνη., βρίσκονταν στην είσοδο του σταθμού. Το Δ.Σ. δεν επέλεξε την τακτική της σύγκρουσης, καθώς επιθυμία του δεν ήταν να δυναμιτισθεί το εργασιακό κλίμα στον ΣΚΑΪ . Η ενέργεια, όμως,  της εργοδοσίας δεν θα μείνει αναπάντητη, καθώς θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, όπως ορίζεται από τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 (άρ. 15), που σαφώς περιγράφει τα δικαιώματα των πρωτοβαθμίων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Σημειώνουμε ότι, ο όμιλος ΣΚΑΙ αποτελεί μοναδικό παράδειγμα μέσου ενημέρωσης της Αθήνας που παρεμποδίζει την πραγματοποίηση συνελεύσεων των εργαζομένων του με την παρουσία συνδικαλιστικών εκπροσώπων.
Για τους παραπάνω λόγους, το ΔΣ, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη στάσης εργασίας από 11.30 έως 13.30 όλων των συναδέλφων δημοσιογράφων, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και την ιστοσελίδα “skai.gr” για την πραγματοποίηση συνέλευσής τους αύριο, 5 Σεπτέμβριου 2018 στις 12.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 3ος όροφος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *