Είναι η νομιμότητα σας, ηλίθιοι

Mouzakis_PanoramaΝα μην γράψω εν βρασμώ ψυχής, να μην γράψω στα αποκαϊδια της ανθρώπινης ζωής. Όταν όμως η επικοινωνιακή τακτική ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ίχνος τσίπας και ντροπής, εστιάζει στο “φταίτε εσείς που καήκατε”,  “φταίνε αυτά που βρήκαμε”, “φταίει η Ν.Δ” και όταν “εντάξει ο θάνατος αλλά …βγαίνουμε από τα μνημόνια”, ε, τότε η όποια ψυχραιμία εξανεμίζεται.

Γιατί τα “αυθαίρετα” δεν είναι το πρόβλημα κύριοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε όσοι μετείχατε σε κινήματα έως και το 2015, είναι η νομιμότητα του κράτους(σας). Του κράτους που διατηρεί τα αυθαίρετα γιατί από αυτά ζει και γιγαντώνεται. Της εξουσίας του εργολάβου, του “ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε;”, του “εμένα θα με έκανε υφυπουργό ο Σπίρτζης”, του μηχανικού εκπροσώπου της Black Rock που υψώνει το δάχτυλο στον Σταθάκη κι αυτός φοβάται μήπως και δεν τον ικανοποιήσει πολύ γρήγορα, του εργολάβου που θα πάρει τηλέφωνο τον αντιδήμαρχο, τον υφυπουργό, τον πρόεδρο του ΚΑΣ, την Δούρου, για να “διευθετηθεί” το θέμα του. Για να τραβηχτούν τα αυτιά των δημοσίων υπαλλήλων σε Πολεοδομίες και υπηρεσιακών παραγόντων σε υπουργεία οι οποίοι δεν μπορούν να παρανομήσουν. Και τότε ο υπουργός, ο υφυπουργός, ο δήμαρχος, η κυβέρνηση απλά θα καταθέσει μια τροπολογία, ένα Προεδρικό Διάταγμα, μια απόφαση βρε αδελφέ. Και το θέμα της νομιμότητας θα κλείσει…Έτσι δεν είναι κύριοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Τα αυθαίρετα τα διατηρεί το κράτος για να κρύβει τη νομιμότητα του σε ότι πιο βρωμερό, πιο σιχαμερό και πιο ύπουλο γίνεται στο σώμα αυτής της χώρας. Δεν χρειάζεται να φθάσεις στο Μάτι ή τη Ραφήνα για να το δεις. Είναι δίπλα μας, στις γειτονιές μας. Εδώ στη δική μου γειτονιά, την Ακαδημία Πλάτωνα. Ένα πενταόροφο “αυθαίρετο” με νόμιμη άδεια οικοδομής και δεκάδες παρανομίες στην έκδοση της άδειας και της κατασκευής. Κι όταν κάποιος επιμένει στη νομιμότητα, έρχεται ο “ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε;” και απαιτεί από τον αντιδήμαρχο να προχωρήσει η οικοδομή του. Κι ας τον πήγε η υπηρεσία στον εισαγγελέα για παραποίηση εγγράφου!

Είναι ο σύμβουλος μηχανικός της Artume-Black Rock που επειδή αγόρασε ένα βιομηχανικό οικόπεδο, αποφάσισε με το έτσι θέλω να χτίσει mall σε μια περιοχή που απλά δεν γινόταν να χτιστεί mall. Κακή επένδυση; Μπα, ας είναι καλά το κράτος της νομιμότητας. Πέντε υπουργοί κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν να αλλάξουν τη νομοθεσία ώστε η “αυθαίρετη” κατασκευή mall να αποκτήσει νομιμότητα.

Και είναι αυτοί οι υπουργοί, αυτός ο 44χρονος πρωθυπουργός, αυτή η κυβέρνηση που  χαίρεται να καβγαδίζει στα social media με τους αντιπολιτευόμενους της Ν.Δ για το ποιός θα διαχειριστεί καλύτερα αυτό το κράτος. Της διαρκούς αυθαιρεσίας, της διαρκούς υποταγής σε μικρό και μεγαλοσυμφέροντα για να μετατρέπει την αυθαιρεσία τους σε νομιμότητα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *