Μέτωπο για την Ανατροπή: Επιχειρούν το τέλειο έγκλημα στον ΕΔΟΕΑΠ

 

εδοεαπ-2Μπορούμε ακόμα να τους σταματήσουμε !

Εργοδοσία των ΜΜΕ, κυβέρνηση και δανειστές-τροϊκανοί, μαζί με τις «πρόθυμες» συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στα ΔΣ των (περισσότερων) Ενώσεων, επιχειρούν να ολοκληρώσουν το έγκλημά τους στον ΕΔΟΕΑΠ. Όπως “έσωσαν” το αγγελιόσημο, όπως έχουν “σώσει” τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, όπως έχουν “σώσει” τις θέσεις εργασίας μας, όπως έχουν “σώσει” και τους μισθούς μας όλα τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια, έτσι θέλουν να “σώσουν” και τον ΕΔΟΕΑΠ, ενα από τα τελευταία αυτοδιοίκητα και ανεξάρτητα ασφαλιστικά ταμεία Αλληλεγγύης και Πρόνοιας…

Το τέλειο έγκλημα κατά του ασφαλιστικού στα ΜΜΕ επιχειρείται να ολοκληρωθεί με την επιλογή των εντεταλμένων ημετέρων στις εκλογές που θα γίνουν στις 13-15 Ιουνίου, βάσει του νόμου-εκτρώματος που πραξικοπηματικά μας κάλεσαν να ψηφίσουμε πέρυσι. Του νόμου που οδηγεί σε ακόμη περισσότερες περικοπές στην υγεία, την επικούρηση και το εφάπαξ, του ίδιου που δίνει δικαίωμα βέτο στους εργοδότες για τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον του Ταμείου μας.

Η αλληλεγγύη γίνεται μπίζνα, η υγεία μετατρέπεται σε αναλώσιμο είδος, οι παροχές αντιμετωπίζονται ως «βάρος», οι συντάξεις λογίζονται ως περιττά έξοδα. Αυτό είναι το σχέδιο των σωτήρων, που τώρα μας ζητούν να τους ξαναψηφίσουμε, επειδή τα έχουν κάνει όλα καλά μέχρι σήμερα – έστω και αν τα πρώην συνεταιράκια, οι συνένοχοι του εγκλήματος, έχουν ήδη αρχίσει να «σφάζονται» μεταξύ τους πάνω στα κουρέλια του Ταμείου.

Άλλοι μας λένε ότι πήραμε ό,τι καλύτερο και τώρα μένει να το αξιοποιήσουμε. Άλλοι θέλουν να μας πείσουν ότι η εισφορά-ελεημοσύνη του 2% φτάνει μόνο για την υγεία (σιγά που φτάνει…) και πρέπει αναγκαστικά να θυσιάσουμε τα υπόλοιπα. Άλλοι θυμήθηκαν ξαφνικά ότι πρέπει να ζωστούμε τα φυσεκλίκια του ιερού αγώνα. Και οι περισσότεροι αμήχανοι περιμένουν μοιρολατρικά το τέλος, είτε με την τελική ενσωμάτωση σε ΕΦΚΑ-ΕΟΠΥΥ είτε με τη μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε ένα επαγγελματικό ταμείο για λίγους και εκλεκτούς.

Φτάνει πια! Μην “σώσετε” άλλη φορά τον ΕΔΟΕΑΠ! Δεν θέλουμε άλλο τη “βοήθειά” σας! Μόνοι μας μπορούμε καλύτερα.

Χρόνια διεκδικούσαμε το άνοιγμα του ΕΔΟΕΑΠ σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ, όταν κάθε λογής συντεχνίες που σήμερα ζητάνε την ψήφο μας τον κράταγαν κλειστό. Και τώρα που μας σέρβιραν το δικό τους “άνοιγμα”, αποκλείουν μεγάλη μερίδα συνταξιούχων.

Για να υπάρχει ταμείο, για να υπάρχουν επαρκείς πόροι, πρέπει να υπάρχει μισθωτή εργασία και εργασιακά δικαιώματα, αντί του εργοδοτικού πάρτι ασυδοσίας χρόνων και με στήριξη κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων, άλλες φορές με τα «δομημένα», άλλες με παρακρατήσεις εισφορών από την εργοδοσία, άλλες φορές με άθλιες διαχειρίσεις, τώρα με εφαρμογή μνημονιακών νόμων για το σύνολο του κόσμου της εργασίας.

Οι εκλογές δεν μπορούν, ασφαλώς, μόνες τους να αλλάξουν τη μοίρα του ΕΔΟΕΑΠ. Μόνο οι αγώνες των ίδιων των ασφαλισμένων, εργαζόμενων και συνταξιούχων, είναι σε θέση να καταφέρουν κάτι τέτοιο.Μόνο η ίδια η φωνή της βάσης είναι αυτή που μπορεί να βάλει φραγμό στους σχεδιασμούς του γραφειοκρατικού εκτελεστικού αποσπάσματος που επιχειρεί να ρίξει τη χαριστική βολή στον ΕΔΟΕΑΠ. Είναι αυτή η φωνή που τους τρομάζει. Γι’ αυτό άλλωστε απέφυγαν σκανδαλωδώς να συγκαλέσουν γενική συνέλευση των μελών.

Μπορούμε όμως να τους σταματήσουμε, να αποκαλύψουμε τα σχέδιά τους. Να μην τους επιτρέψουμε να δώσουν χαριστική βολή. Να μην τους αφήσουμε σε ησυχία ούτε στιγμή. Πρέπει να είμαστε εκεί που αυτοί θα επιχειρήσουν να “σπάσουν” το Ταμείο. Θα ήμαστε οι “παρείσακτοι” στους σχεδιασμούς τους, για να ενημερώνουμε τους συνδέλφους, να τους κάνουμε να λογοδοτήσουν στους εργαζόμενους των ΜΜΕ και όχι στους εργοδότες και την κυβέρνηση !

Το Μέτωπο για την Ανατροπή (ΠΟΕΣΥ) – Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΕΣΗΕΑ), Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΜΘ) θα υποστηρίξει τους δικούς του υποψήφιους και σ’ αυτές τις εκλογές στις 13 – 15 Ιούνη, τους συνάδελφους :

Αγγέλη Γιάννη (ΕΣΗΕΑ)

Αναστασιάδη Αναστάσιο (ΕΣΗΕΑ)

Χαραλαμπίδη Παναγιώτη (ΕΣΗΕΜΘ)

Χατζηγεωργίου Κων/νο (ΕΤΕΡΜΘ)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *