Ο Νίκος Μιχαλίτσης απαντά για τις …ευθύνες του

μιχαλίτσηςΜετά την υποβολή παραίτησης του από τη θέση τη θέση του γενικού δευθυντή τεχνικών υπηρεσιών με την οποία κατήγγειλε ουσιαστικά τα όσα γίνονται στην ΕΡΤ, ο Νίκος Μιχαλίτσης δέχθηκε ένα κύμα κατηγοριών και λάσπης.Μέχρι και ο Νίκος Παππάς τον ..φωτογράφισε. Με τη σημερινή του επιστολή στους εργαζόμενους εντός κρατικής τηλεόρασης δίνει τη δική του εκδοχή. Διαβάζουμε:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 11 Μαΐου 2018, σας απέστειλα την επιστολή παραίτησής μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας. Η επιστολή μου δημοσιεύτηκε σε πολλά έντυπα και ιστοσελίδες. Απάντηση στην ουσία όσων κατήγγειλα στην επιστολή δεν έλαβα από τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Επίσης, η ουσία της επιστολής δεν σχολιάστηκε αρνητικά από κανένα έντυπο και καμία ιστοσελίδα.

Αντιθέτως, με -λίγα είναι η αλήθεια- δημοσιεύματα κάποιων μέσων που δεν δημοσίευσαν την επιστολή, επιχειρήθηκε να “δικαιολογηθεί” η παραίτησή μου με δύο “επιχειρήματα”.

Πρώτον, την ευθύνη μου για την “αποτυχία” των διαγωνισμών για τους πομπούς και δεύτερον ότι κίνητρό
μου κατά της διοίκησης Κωστόπουλου είναι η υποστήριξη του πρώην Προέδρου της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλου, αφού “είμαι μάρτυρας υπεράσπισής του στη δίκη του για τα μπόνους του 2006 και 2007”.

Η συκοφαντική αυτή επίθεση στο πρόσωπό μου διακινείται υπογείως και στο Ραδιομέγαρο. Στα δημοσιεύματα θα απαντήσω καταλλήλως επιφυλασσόμενος να ασκήσω τα δικαιώματά μου αν δεν ανασκευάσουν.
Σε σας, όμως, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω για να έχετε μια καθαρή εικόνα πριν την αποχώρησή μου από τη θέση μου.

Ως προς το δεύτερο, σας δηλώνω ότι ΔΕΝ είμαι μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Παναγόπουλου ούτε στην υπόθεση των μπόνους ούτε στις άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται.  Στη συγκεκριμένη δίκη καλούμαι υποχρεωτικά από τον εισαγγελέα, όπως και πλειάδα άλλων συναδέλφων, για να καταθέσω γεγονότα που σχετίζονται, όχι με τον κ. Παναγόπουλο, αλλά με άλλον κατηγορούμενο, για άλλη υπόθεση, άσχετη με τα μπόνους. Ούτε ως μάρτυρας κατηγορίας ούτε ως υπεράσπισης, αλλά ως μάρτυρας για την κατάθεση γεγονότων που υπέπεσαν στην αντίληψή μου. Και είμαι υποχρεωμένος από το νόμο να παραστώ υπό την απειλή βίαιης προσαγωγής και προστίμου.
Ως προς το θέμα των πομπών, για να μην κουράσω όσους από εσάς δεν
ενδιαφέρονται, σε αναλυτικό σημείωμα περιγράφοντας τα αληθήγεγονότα για το σοβαρό αυτό θέμα. Τονίζω πάντως, κάτι που αποσιωπάται, ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί από πλευράς ΕΡΤ και
μάλιστα με αποτέλεσμα εξαιρετικά συμφέρον για την εταιρεία μας.

Με την ευκαιρία της οριστικής αποχώρησής μου από τη θέση του Γενικού
Διευθυντή Τεχνολογίας, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους μας
(επιτρέψτε μου ιδιαίτερη μνεία στους τεχνικούς μας) που εργάστηκαν τον
τελευταίο μήνα για τις άψογες μεταδόσεις γεγονότων υψηλού
ενδιαφέροντος (διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision, ημιτελικοί και
τελικός Champions League).

Είμαι βέβαιος, ότι με την ίδια επαγγελματική επάρκεια και συνείδηση θα
πράξουν το ίδιο και στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Να κρατήσουμε ψηλά την ΕΡΤ στη συνείδηση της κοινωνίας! Να υπηρετούμε
πάντα το δημόσιο συμφέρον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *