Μέχρι το Πάσχα να βγει η νέα ΕΡΤ!

ετρ-6Το στόχο να επανέλθει η ΕΡΤ ως τις αρχές Απριλίου και πάντως πριν το Πάσχα, θέτει η κυβέρνηση. Ο σχεδιασμός προβλέπει την κατάθεση του σχεδίου νόμου στις αρχές του επόμενου μήνα, την ψήφιση του στη Βουλή, εντός του πρώτου δεκαημέρου, το στάδιο των διαβουλεύσεων, διάρκειας επίσης 10 ημερών με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ για τις τεχνικές λεπτομέρειες και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ως τις αρχές Απριλίου.

Η ΕΡΤ θα επανέλθει με το σύνολο των προγραμμάτων της σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Δηλαδή, σύμφωνα πάντοτε με το σχεδιασμό θα εκπέμψουν η ΝΕΤ, η ΕΤ1, και η ΕΤ3 , το Πρώτο, το Δεύτερο, το Τρίτο Πρόγραμμα, το Kosmos και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και το σύνολο των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ. Δυστυχώς δεν θα είναι εφικτή η άμεση λειτουργία της ΕΡΤ World, εξαιτίας των διαγωνισμών που εκκρεμούν. Κι αυτή είναι μόνο μια διάσταση του προβλήματος από την καταστροφική επιλογή επιβολής λουκέτου στην ΕΡΤ. Εκτιμάται πως ο νέος φορέας που θα ιδρυθεί με το νέο νόμο θα χρειαστεί ως και 4 χρόνια για να φτάσει στο σημείο της πλήρους λειτουργίας που βρισκόταν η ΕΡΤ ΑΕ, πριν επιβληθεί το μαύρο από τους υπουργούς Σίμο Κεδίκογλου και Γιάννη Στουρνάρα.

Ο τελικός αριθμός των εργαζομένων είναι στο στάδιο της επεξεργασίας. Καθώς ο νέος νόμος που θα κατατεθεί θα προβλέπει την κατάργηση της ΝΕΡΙΤ, για το προσωπικό της εταιρείας, μέχρι στιγμής υπάρχουν οι εξής σκέψεις. Όσοι προέρχονται από την ΕΡΤ και εργάζονται ως συμβασιούχοι του υπ. Οικονομικών στη ΔΤ, ή στην ΝΕΡΙΤ θα συνεχίσουν και στη νέα ΕΡΤ. Όσοι πέρασαν το διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ, μέσω ΑΣΕΠ θα έχουν θέση εργασίας στη νέα ΕΡΤ. Οι ενοικιαζόμενοι παραγωγοί του Τρίτου και του Kosmos θα παραμείνουν ως το τέλος της σύμβασης τους, η οποία και δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Θα παραμείνουν στη νέα ΕΡΤ, μόνο όσοι προέρχονται από την ΕΡΤ.

Θα ζητηθούν οι παραιτήσεις του ΔΣ και του Εποπτικού της ΝΕΡΙΤ, όπως επίσης και των γενικών διευθυντών. Στην περίπτωση που έχουν υπογραφεί συμβόλαια, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Βασίλη Θωμόπουλου, αυτά θα καταγγελθούν. Είναι πιθανό στην περίπτωση που το σύνολο των εργαζομένων ΕΡΤ +ΔΤ-ΝΕΡΙΤ αυξηθεί σημαντικά, να υπάρξει αύξηση του ανταποδοτικού τέλους.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης λειτουργίας της ΕΡΤ θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού Το κείμενο του σχεδίου Νόμου είναι στο στάδιο της επεξεργασίας και θα εμπλουτιστεί από τις συναντήσεις του επόμενου διαστήματος. Αυτή την Τρίτη είναι προγραμματισμένες διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού επικρατείας, Νίκου Παππά, με την ΠΟΣΠΕΡΤ, την ΠΟΕΣΥ και τους εργαζόμενους της ελεύθερης ΕΡΤ3, η οποία ως και σήμερα εξακολουθεί να εκπέμπει πρόγραμμα από τη Θεσσαλονίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *