Η Google απειλεί με κυρώσεις το info-war για βίντεο υπέρ της Παλαιστίνης!

 Με περιορισμό ή διακοπή των διαφημίσεων τύπου Adsense μας απειλεί η Google καθώς σε σελίδα του info-war.gr φιλοξενούμε βίντεο της πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα σχετικά με τη σύλληψη της νεαρής παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι.

Σε μήνυμά της η Google μας καλεί να αποσύρουμε το βίντεο, το οποίο όπως υποστηρίζει περιλαμβάνει εικόνες βίας, ή να σβήσουμε από τη σελίδα τις διαφημίσεις της adsense, οι οποίες αποτελούν και το βασικό έσοδο που εξασφαλίζει τη λειτουργία του site.

Προφανώς δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα από τα δύο.

Το μήνυμα που λάβαμε από την Google

Την ίδια ώρα το Youtube, το οποίο επίσης ανήκει στην Google, μπλόκαρε σε 28 χώρες εκπομπή της γνωστής δημοσιογράφου Αμπι Μάρτιν, η οποία ασκούσε κριτική στην πολιτική του Ισραήλ. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο φιλοξενούνταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαξ Μπλούμενθαλ, ο οποίος μιλούσε για την κλιμάκωση των επιθέσεων Ισραηλινών εναντίον Παλαιστινίων.

Η αναπαραγωγή της εκπομπής απαγορεύτηκε, μεταξύ άλλων χωρών, στο Ισραήλ, τη Μεγάλη Βρετανία καθώς και σε αρκετές χώρες της ΕΕ.

Ο Μάξ Μπλούμενθαλ χαρακτήρισε «πολιτική» την απόφαση του Youtube να μπλοκάρει τη συνέντευξή του συμπληρώνοντας ότι πιθανότατα ελήφθη υπό την πίεση ομάδων που προωθούν τα συμφέροντα του Ισραήλ.

Πριν από χρόνια το Youtube είχε απομακρύνει και άλλο βίντεο του ίδιου δημοσιογράφου το οποίο ασκούσε κριτική στην ρατσιστική πολιτική του Ισραήλ και είχε γίνει viral στο ίντερνετ.

Το μήνυμα που λάμβαναν χρήστες του ίντερνετ που επιχείρησαν να δουν την εκπομπή της Άμπι Μάρτιν, σε 28 χώρες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *