Το Mega ναυάγιο σαν σε παιχνίδι μαφίας

Palermo1-696x413Η νύχτα πέφτει στο Μega
Από τον Μανόλη Δημελλά στην aixmi

Ένα ακόμη επεισόδιο, της σειρά «Το κλείσιμο του Μega», έρχεται να προστεθεί στη αμέτρητη ακολουθία του ναυαγίου που δεν έχει προηγούμενο.

Ήταν η σειρά του ΕΣΡ, της ανεξάρτητης αρχής ραδιοτηλεόρασης, να αντιμετωπίσει την ασυνέπεια των μεγαλομετόχων του Μega και μπορεί να τους έδωσε μια ολιγοήμερη παράταση, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018, όμως τα περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα.

– Τα μέλη του ΕΣΡ μπορούν να αποφασίσουν και να χρεωθούν το μαύρο και το κλείσιμο του καναλιού; Μπορούν άραγε να κλείσουν τους διακόπτες; Με δεδομένη την εκκρεμότητα της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την συνταγματικότητα ή μη, της πρόσφατης αδειοδότησης;

– Κι αν πέσει «μαύρο», ποιον τελικά θα βολέψει;

Μια τριμελής αντιπροσωπεία εργαζομένων παρακολούθησε τη διαδικασία, άκουσε τις τοποθετήσεις από τα μέλη του ΕΣΡ και τη θέση του νομικού εκπροσώπου της Τηλέτυπος, κ. Κωνσταντινίδη. Το συμπέρασμα είναι ότι οι μεγαλομέτοχοι, με αυτή την τρίπλα, δηλαδή να οδηγήσουν το κανάλι σε θεματική άδεια φαίνεται ότι προσπαθούν, έστω και τελευταία στιγμή, να κερδίσουν λίγο χρόνο.

Όμως, το ΕΣΡ ήταν καλά ενημερωμένο και δεν φαίνεται να «καταπίνει» εύκολα ετούτη την αλλαγή!

Ζήτησαν να μάθουν τι θα γίνει με τους απλήρωτους ανθρώπους του Μega και, μάλιστα, θέλησαν να μάθουν το σκεπτικό για την πρόσφατη επιλεκτική μισθοδοσία του προσωπικού. Ακόμη μια άστοχη κίνηση που μας πόνεσε!

Το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θέλει να διασφαλίσει την επόμενη μέρα, τη βιωσιμότητα του καναλιού, όπως και τους εργαζόμενους -και δεν έχει καθόλου άδικο.

Οι μέτοχοι, παλιοί και νέοι, έχουν, έναν τουλάχιστο, σοβαρότατο κίνητρο για να προσκυνήσουν: Το κέρδος!

Το τραπεζικό σύστημα, που χρεώνεται το κλείσιμο των λογαριασμών, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στον eισαγγελέα που ψάχνει το θέμα. Μπορεί να ξετρυπώσουν δεκάδες νομικά βιβλία και να παρουσιάσουν σεντόνια γραμμένα με νόμους, ωστόσο οι τραπεζίτες πρέπει να απαντήσουν γιατί έχουν επιλέξει να καταδικάσουν στην ανέχεια τους εργαζόμενους, που τα τελευταία δύο χρόνια και εργάστηκαν γέμισαν τα ταμεία του σταθμού.

Έχετε παίξει το επιτραπέζιο παιγνίδι «Η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο;»

Λοιπόν, φανταστείτε ότι στο τραπέζι κάθεται η αρ-ριστε-ρρή κυβέρνηση, που όμως αρνείται πεισματικά να πιάσει τις κάρτες, οι τραπεζίτες που κρύβουν τα χαρτιά (και τα πρόσωπα τους) και οι μέτοχοι, που -μετά τη σημερινή παρέμβαση τού ΕΣΡ- τούς έμεινε στα χέρια η κάρτα του…δολοφόνου. Τι θα κάνουν με τους εργαζόμενους;

Άραγε τα υπομνήματα είναι αρκετά για να τσιμπήσουν ακόμη δυο μήνες, (μέχρι την 4η Μαΐου); Επιτέλους, ως δείγμα καλής θέλησης, θα βάλουν το χέρι στη τσέπη;

Θα πληρώσουν κάτι από τις υποχρεώσεις τους; Ή τα καβούρια δαγκώνουν τα δάχτυλα τους και πάνε να περάσουν τη μπόρα με χαρτιά, σφραγίδες και υπογραφές από ένα Διοικητικό Συμβούλιο – φάντασμα;

Η συνέχεια την ερχόμενη Δευτέρα…

Η νύχτα πέφτει στο Μega

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *