Κινήσεις Mega για να πληρώσουν οι τράπεζες τους μισθούς εργαζομένων

μεγκα10Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Mega κλείνουν ένα μήνα έξω από τη Motor Oil διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 17 μηνών. Η κινητοποίηση αυτή έχει ταρακουνήσει τον μεγαλομέτοχο του σταθμού, τον όμιλο Βαρδινογιάννη αλλά και τους άλλους δυο μετόχους καθώς αναδεικνύει τα παιχνίδια τους που έγιναν όλους τους προηγούμενους μήνες στις πλάτες των απλήρωτων του καναλιού.

Μετά την επιστολή των τριών εκπροσώπων στον ατνιπρόεδρο της Βουλής και υπουργό Οικονομίας πλέον Γιάννη Δραγασάκη, στα χέρια του έφθασε και νέα επιστολή, αυτή τη φορά από τον πρόεδρο του ΔΣ της Τηλέτυπος (MEGA) Γεώργιο Μήτραινα.

Όπως διαβάζουμε ο πρόεδρος της εταιρείας που οδηγείται από τους μετόχους της σε πτώχευση, ζητά έμμεσα νομοθετική παρέμβαση για να πληρώσουν οι τράπεζες τους χρωστούμενους μισθούς στους εργαζόμενους, αφού αυτές έχουν δεσμεύσει τα έσοδα του Μega και έχουν ήδη πάρει έσοδα από τις διαφημίσεις.

Λέει ο Γ. Μήτραινας πως χωρίς την εργασία του προσωπικού δεν θα είχαν εισπραχθεί τα χρήματα αυτά, ούτε θα είχαν δημιουργηθεί οι σημερινές απαιτήσεις, ότι οι τράπεζες δεν αποδέσμευσαν χρήματα για την αποπληρωμή δεδουλευμένων μισθών των εργαζομένων στο MEGA και άλλων πιστωτών, μεταξύ των οποίων το δημόσιο, οργανισμοί ασφάλισης κ.ά.

Στην επιστολή του δίνει και ορισμένα στοιχεία όπως ότι η  Grant Thornton που είχε αναλάβει μελέτη για την αναδιάρθρωση της εταιρίας υπάρχει η εκτίμηση πως σε πιθανή εκκαθάριση της εταιρίας, θα καταβληθεί το περίπου 45% των απαιτήσεων του προσωπικού, ποσό γύρω στα 3,4 εκατ. ευρώ.

Όπως είναι κατανοητό, λίγο πριν τη λύση της εταιρείας και το λουκέτο οι μέτοχοι ρίχνουν το μπαλάκι στην κυβέρνηση ώστε οι τράπεζες να αποδεσμεύσουν τους μισθούς των εργαζομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *