Κινητοποιήσεις και στην Αυγή με αίτημα ανάκληση απολύσεων Στο Κόκκινο

ergazomenoi-sto-kokkino-siriza-dikaio-praksi-apoliseisΟι δημοσιογράφοι της “Αυγής” με συντριπτική πλειοψηφία στη γενική συνέλευση χθές στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων τους “Στο Κόκκινο” και ζητά ανάκληση των απολύσεων, δηλώνοντας πως θα κάνουν στάσεις εργασίας στην εφημερίδα και το site. Παρακάτω ολόκληρο το ψήφισμα της Γ.Σ στην Αυγή. Και την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει το στυγμό εργοδοτικό του χαρακτήρα, αποδεικνύοντας πως ουδόλως ενδιαφέρεται για την σωτηρία των Μέσων του, η οργάνωση ΜΜΕ του κόμματος σε δική της ανακοίνωση στηρίζει τις …απολύσεις. Τις στηρίζει γιατί δεν λέει κουβέντα για αυτές, απλώς επιβεβαιώνει τη συμφωνία της με το σχέδιο της οργάνωσης για ενοποίηση των δυο Μέσων (παρακάτω και αυτή η ανακοίνωση). Πάντως είναι τόση η αναβάθμιση που όπως ενημερώνουν οι εργαζόμενοι ο ραδιοφωνικός σταθμός “Στο Κόκκινο” σταματάει το live πρόγραμμα του στις 8.00 το βράδυ γιατί φυσικά δεν υπάρχει κόσμος να στηρίξει live πρόγραμμα! Που να γίνουν δηλαδή και οι άλλες 20 απολύσεις που θέλει η διοίκηση! Αλλά όπως παραδέχθηκε κομματικό στέλεχος θα “κάνουν προσλήψεις”. Κομματικών προφανώς με δεύτερη δουλειά σε γραφεία Τύπου και με μισθό χαρτζηλίκι…

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 8/2/2018

Μετά τις τέσσερις νέες απολύσεις συναδέλφων,-ισσων μας στο ρ/δ σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, η συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ αποφασίσαμε τα εξής:

1. Καταγγέλλουμε εκ νέου ως απαράδεκτες και εκδικητικές τις απολύσεις των 4 συναδέλφων μας, οι οποίοι ήταν και μέλη της απεργιακής επιτροπής του σταθμού, και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς αυτούς

2. Ζητάμε την άμεση ανάκληση των συνολικά 7 απολύσεων στον σταθμό και καλούμε τη Διοίκηση της LEFT MEDIA να άρει την αδιάλλακτη στάση της και να προσέλθει στο τραπέζι του διάλογου στο οποίο έχουν προσέλθει ήδη οι εργαζόμενοι “με συγκεκριμένες αριθμητικές προτάσεις μείωσης του μισθολογικού κόστους”, όπως αναφέρει στην τελευταία ανακοίνωσή της η συνέλευση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.

3. Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων από τους εργαζόμενους του σταθμού και εμείς με τη σειρά μας ζητάμε από τα σωματεία μας να προκηρύξουν από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της ΑΥΓΗΣ με αίτημα την ανάκληση των 7 απολύσεων.

4. Στηρίζουμε την πρόταση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ για κινήσεις εξωστρέφειας προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα προβλήματα των δύο Μέσων και να επικοινωνήσουμε αδιαμεσολάβητα και χωρίς διαστρεβλώσεις τις θέσεις μας.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Εργαζομένων στα ΜΜΕ αποφάσισε:

Επαναβεβαιώνει τη συμφωνία της με την απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση της Αυγής και του Κόκκινου.

Θεωρεί ότι το σχέδιο οικονομικής βιωσιμότητας και ενοποίησης  της «ΑΥΓΗΣ» και του «105, 5 Στο Κόκκινο» που εκπονήθηκε και αποφασίστηκε από την Κ.Ε. και ξεκίνησε να υλοποιείται είναι ο μόνος δρόμος που εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας τους και όλες τις θέσεις εργασίας στην εφημερίδα και στο ραδιόφωνο.

Προτείνει την πραγματοποίηση ενός ουσιαστικού διαλόγου μέσα στο κόμμα για τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του κόμματος και την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία του με τους πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *