Και το ΕΣΡ συνεχίζει να αθωώνει τη λογοκρισία…

εσρΤο ΕΣΡ δεν είδε καμιά λογοκρισία!

Της Αγγέλας Νταρζάνου στην “Αυγή” 
Αγνοήθηκαν οι παραιτήσεις Ζούλα, Μακρυδημήτρη και Μορώνη που κατήγγειλαν κυβερνητικές παρεμβάσεις
Σε πλήρη ευθυγράμμιση και στη «γραμμή Βούλτεψη – Σαμαρά» βρίσκονται η δήθεν δημόσια τηλεόραση ΝΕΡΙΤ και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς διατηρούν έναν κοινό, δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν την «αντικειμενικότητα και ίση μεταχείριση» των απόψεων, πάντοτε προς όφελος της… προηγούμενης κυβέρνησης. Από κοινού ΝΕΡΙΤ και ΕΣΡ συμφωνούν απολύτως ότι ορθώς δεν μεταδόθηκε, δηλαδή λογοκρίθηκε, η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρά τις παραιτήσεις και τη σωρεία καταγγελιών που είχε ξεσηκωθεί τότε.
Η καταγγελία του Πάνου Σκουρλέτη, ως εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τότε, πήγε στο Αρχείο του ΕΣΡ, δηλαδή στον κάλαθο των αχρήστων, εκεί που έχουν βρεθεί όλες, μα όλες οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΡ εδώ και χρόνια.
Διότι το ΕΣΡ υιοθέτησε στο σύνολό του το σκεπτικό του προέδρου της ΝΕΡΙΤ και του νομικού συμβούλου, οι οποίοι υποστήριξαν με δυο λόγια ότι μετέδωσαν μόνο μία παρουσία των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ (ομιλία ή συνέντευξη Τύπου) και ότι αν μετέδιδαν εκτός από τη συνέντευξη Τύπου του Αλ. Τσίπρα και την ομιλία του, αυτό θα ήταν δυσμενής μεταχείριση έναντι των υπολοίπων και σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάκουαν στον κανόνα της «ίσης μεταχείρισης». Από πότε όμως μια ανοικτή ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να υπακούει σε «ίση μεταχείριση» έναντι άλλων αρχηγών; Από πότε η ΝΕΡΙΤ έχει το δικαίωμα να αποφασίζει να «κόψει» έναν πολιτικό αρχηγό για να… προστατεύσει τους άλλους; Και το ΕΣΡ επικυρώνει τέτοιες πρακτικές;
Το ΕΣΡ δεν έλαβε υπόψη ούτε τις ενστάσεις δύο μελών του, της Αντιπροέδρου Λίνας Αλεξίου και του μέλους του Γιάννη Παπακώστα, οι οποίοι επικαλέστηκαν την εμπειρία από τις ΔΕΘ του παρελθόντος. Ούτε βεβαίως συγκινήθηκε από τις παραιτήσεις του προέδρου τότε της ΝΕΡΙΤ, καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή του Ροδόλφου Μορώνη, οι οποίοι κατήγγειλαν άμεσες παρεμβάσεις της τότε κυβερνητικής εκπροσώπου στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ. Ούτε από την παραίτηση του αναπληρωτή προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ (το οποίο σύμφωνα με τον νόμο «εγγυάται την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ από κάθε μορφή κυβερνητικής ή άλλης παρέμβασης») δημοσιογράφου Ανδρέα Ζούλα, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν υπήρξε «ίση μεταχείριση».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *