Αποχώρησαν από το Unfollow Αλεβιζοπούλου και Ζενάκος

unfollow-01Με κοινή δήλωση τους στις προσωπικές τους σελίδες στο fb η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και ο Αυγουστίνος Ζενάκος ανακοινώνουν την αποχώρησή τους από το περιοδικό του Unfollow. Οι δυο άνθρωποι που έστησαν και ανέστησαν το περιοδικό από τον Δεκέμβριο του 2011 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα περίπτερα, αποχωρούν, διαφωνώντας πλέον με την εκδοτική γραμμή του. Το Unfollow κυκλοφόρησε ως ανάγκη να υπάρξει μια ανεξάρτητη-ουδέτερη και αποκαλυπτική δημοσιογραφική έρευνα. Έξι χρόνια μετά κατέδειξε τα όρια της γραμμής αυτής. Διαβάζουμε τη δήλωση και αναμένουμε τις περισσότερες εξηγήσεις

Mariniki Alevizopoulou

 Το τεύχος του Unfollow που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα είναι το τελευταίο στο οποίο συμμετέχουμε με οποιαδήποτε ιδιότητα ο Αυγουστίνος Ζενάκος κι εγώ.

Σ’ αυτά τα έξι χρόνια που διευθύναμε τη σύνταξη του περιοδικού, εκατοντάδες άνθρωποι μας τίμησαν με τα κείμενά τους. Είναι αδύνατον να τους αναφέρουμε όλους. Τους χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ανάμεσά τους, υπήρξαν φυσικά στις διάφορες φάσεις του περιοδικού, από όταν ήταν απλώς μια ιδέα ως σήμερα που ήρθε η στιγμή να φύγουμε, οι πρωτεργάτες. Οι άνθρωποι που δούλεψαν από διαφορετική θέση ο καθένας και για διαφορετικά διαστήματα, αλλά που χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατον να έχουμε βγάλει αυτά τα 74 τεύχη. Ο Χρήστος Λιάλιος, η Μαρία Βελβιτσάνου, ο Αχιλλέας Ζαβαλλής, η Στεφανία Μιζάρα, ο Θεόφιλος Τραμπούλης, η Έφη Γιαννοπούλου, ο Παναγιώτης Φραντζής, ο Σπύρος Γάγγας, ο Άρης Χατζηστεφάνου, ο Λεωνίδας Βατικιώτης, ο Πιτσιρίκος, ο Χρήστος Νάτσης, ο Κώστας Δακανάλης, η Λιάνα Καρπούζη, ο Παναγιώτης Σωτήρης. Με τον φόβο ότι σίγουρα κάποιον ξεχνάμε και ζητώντας εκ των προτέρων συγνώμη γι’ αυτό, τους ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας.

Και ασφαλώς ευχαριστούμε τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος τόσο κομβικά συνέβαλε στο να δημιουργηθεί και να αντέξει επί τόσα χρόνια η κοινή μας δημιουργική στέγη.

Αυτά για τώρα. Θα υπάρξει ο χρόνος για αναστοχασμό. Όπως θα υπάρξει και η στιγμή για νέο ξεκίνημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *