Διαμαρτυρία στου Βαρδινογιάννη για να τελειώνει ο παραλογισμός!

mega<<Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωσή μας μαζί με τους απλήρωτους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, προχωράει σε συγκέντρωση/παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 30/1 και ώρα 11:00 έξω από τα γραφεία της MOTOR OIL [επί της Κηφισίας (φανάρι του ΚΑΤ, απέναντι από το πάρκο Αναβρύτων)] διεκδικώντας το τέλος του παραλογισμού και την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων>>.

Το μήνυμα της ΕΤΙΤΑ είναι σαφές. Οι μέτοχοι του Mega που εδώ και 15 μήνες μειώνουν το χρέος τους προς τις Τράπεζες επειδή οι “ευκολόπιστοι” εργαζόμενοι το κρατάνε σε λειτουργία, οφείλουν να ξεπληρώσουν τα δεδουλευμένα. Είτε σωθεί το Mega, είτε κατεβάσει ρολά, η ευθύνη του εργοδότη να πληρώνει τους μισθούς δεν αλλάζει. Άλλο η τηλεοπτική άδεια,

τα παιχνίδια μετόχων, η διαπλοκή, το ποιός φταίει η δεν φταίει, το αν το ΕΣΡ θα κάνει τα στραβά μάτια και θα περιμένει κατάθεση αίτησης θεματικού καναλιού επειδή υπάρχει αυτό το θεσμικό κενό. Κι άλλο, διαφορετικό πράγμα η πληρωμή των δεδουλευμένων σε εργαζόμενους.

Το πως έχουν καταφέρει οι μέτοχοι να πείσουν πως αυτά τα δυο πάνε πακέτο είναι απορίας άξιον. Όπως επίσης και η στάση των αρμόδιων κρατικών οργάνων που έχουν ένα εργοδότη -είτε αυτός είναι ο Βαρδινογιάννης-Μαρινάκης είτε οι Τράπεζες που ελέγχουν το κανάλι που δεν πληρώνει, προκαλεί ερωτηματικά.

Το γεγονός ότι το Mega αν ήθελαν οι μέτοχοι να ζήσει θα ζούσε είναι πλέον φανερό σε όλους. Αλλά οι μεγαλομέτοχοι του δεν το θέλουν. Ο όμιλος Βαρδινογιάννη ανέθεσε την υπόθεση σε στέλεχος του από το “αντίπαλο” Star, στέλεχος που κινείται με βάση του νούμερα και μόνο, ο Β. Μαρινάκης επικαλείται τα προβλήματα με το νόμο, ο Ι. Σαββίδης έχει ήδη άλλο κανάλι.

Ακόμη κι αν, λέμε αν, μια κάποια εταιρεία καταθέσει αίτηση για θεματικό κανάλι, οι εργαζόμενοι πάλι χαμένοι θα είναι. Το Μega θα επανέλθει αλλά με υποχρέωση μόλις 50 εργαζομένων…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *