Περί του λουκέτου στην ΕΡΑ Χανίων μια αποκαλυπτική απάντηση

εραΧανίωνΤης Σοφίας Θεοδωράκη ως απάντηση στο δημοσίευμα εδώ

Πρωτοστατώ, πρωτοστατείς, πρωτοστατεί…..;

Αντιλαμβάνομαι σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται ο νέος προϊστάμενος της ΕΡΤ Χανίων, κ. Γιάννης Κτιστάκης, αφού κατέκτησε μια θλιβερή πρωτιά: του πρώτου Προϊστάμενου που κατάφερε να βάλει λουκέτα σε όλες τις εισόδους της ΕΡΤ Χανίων, μετά από, σχεδόν, 60 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της, κλείνοντας μέσα τους εργαζόμενους κι απ’ έξω τους πολίτες, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Και μάλιστα την ίδια μέρα, που το 2013 οι σαμαροβενιζέλοι είχαν στείλει τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο.
Από τις 6 Οκτωβρίου που ξεκίνησε το σίριαλ του κοψίματος των εκπομπών στους Περιφερειακούς της ΕΡΤ, δεν έχω μιλήσει δημόσια και ούτε τώρα θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες. Με ενοχλεί αφάνταστα η δημόσια αντιπαράθεση, αλλά το όνομά μου αναφέρθηκε, δημόσια, στον τοπικό τύπο. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και σε καμιά περίπτωση δεν είναι «εσωτερική υπόθεση της ΕΡΤ»…
Δεν θα αναφερθώ στα ψέματα και τις συκοφαντίες του κ. Κτιστάκη. Θα απαντήσω σ’ αυτά, όταν πει την αλήθεια.
Όταν πει τον πραγματικό λόγο του κοψίματος των εκπομπών και το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την ιστορία.

Το γεγονός, πάντως, πως ο κ. Κτιστάκης θεωρεί ότι πρωτοστατώ στις κινητοποιήσεις των πολιτών – ακροατών, με τιμά! Μακάρι να πρωτοστατούσα. Μπορώ να ομολογήσω, πάντως, ότι προσπαθώ καθημερινά για την πρόσβαση των πολιτών στον «αέρα» της ΕΡΤ Χανίων. Αέρας είναι κ. Κτιστάκη! Kαι είναι κοινό αγαθό!
Προφανώς και κόπηκε η εκπομπή μου. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να ακούμε δεύτερο πρόγραμμα, που έτσι κι αλλιώς έχει δική του συχνότητα στα Χανιά, όταν υπήρχαν ακροατές που ήθελαν να μιλήσουν για το «ποια ΕΡΤ θέλουν», αλλά ήταν κλειδωμένοι απ’ όξω…..
Αυτοί που κλειδώσατε έξω από το σταθμό κ. Κτιστάκη είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κράτησαν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Χανίων ανοιχτές και σε πλήρη λειτουργία, επί δύο χρόνια. Κάποιοι από τους παραγωγούς των εκπομπών που κόπηκαν, πρόσφεραν άπειρο χρόνο από τη ζωή τους στο δίχρονο του αγώνα. Και συνεχίζουν να το κάνουν χωρίς να ζητούν κανένα αντάλλαγμα.
Αγάπησαν και προστάτεψαν το «δικό» τους ραδιόφωνο. Και όπως διαπιστώνετε συνεχίζουν να το κάνουν. Δύο χρόνια μπαινόβγαιναν ελεύθερα και όπως απέδειξε η απογραφή του 2015 δεν χάθηκε ούτε ένα τασάκι από κει μέσα! Το αντίθετο. Η ΕΡΤ Χανίων εμπλουτίστηκε με δεκάδες καρέκλες, ηλεκτρονικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό κ.ά.
Άφησαν, όμως και κομμάτια της ψυχής τους εκεί μέσα!
Κι αυτό δεν το αντέχετε εσείς που κρατηθήκατε μακριά τότε. Γιατί εγώ και οι αλληλέγγυοι – ακροατές, στους οποίους αναφέρεστε (τόσο κατά το παρελθόν, όσο και στο σημερινό σας κείμενο) με τόση απαξίωση, δε σας ξέραμε όταν αγωνιζόμαστε για να ξανανοίξει η ΕΡΤ. Σας γνωρίσαμε λίγες μέρες μετά την επαναλειτουργία, όταν ενταχθήκατε στο προσωπικό της ΕΡΤ Χανίων, προερχόμενος από την Αθήνα.
Εδώ δεν είναι Αθήνα, όμως. Γνωριζόμαστε καλά. Πρέπει σύντομα να αντιληφθείτε κι εσείς κι όσοι σας στηρίζουν, ότι η κοινωνία έχει «μπει» μέσα στην ΕΡΤ και δε σκοπεύει να βγει. Αυτούς που κλειδώσατε έξω από το σταθμό στις 7/11/2017, θα τους βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας. Μην ξεχνάτε ποτέ, ότι δεν πάλεψαν για να ξαναπάρουμε πίσω τις καρέκλες μας……

Υ.Γ. Αν βρει κάποιος την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ Χανίων, να μου τη στείλει παρακαλώ γιατί την ψάχνω εδώ και ώρα και δεν τη βρίσκω.

Για όποιον ενδιαφέρεται να το ψάξει περισσότερο, εδώ όλο το υλικό:https://www.facebook.com/ekpompesakroatriwnertchanion/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *