Κρίθηκαν τελικά αθώωοι οι Γ. και Α. Κουρής

ΑΛΤΕΡ

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένουμε το σκεπτικό της προέδρου του Μονομλεούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών το οποίο χθές αθώωσε τους βασικούς μετόχους του τηλεοπτικού σταθμού Alter, Γεώργιο και Ανδρέα Κουρή και Κ. Γιαννίκο για μη απόδοση προς το Δημόσιο φόρου μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ) ύψους 1.537.727 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κ. Γιαννίκος με την ιδιότητα του προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και νόμιμου εκπροσώπου της «Ελεύθερης Τηλεόρασης Α.Ε.» δεν απέδωσε στο Δημόσιο κατά τη διαχειριστική περίοδο 1.2.2011 έως 30.9.2011 Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών ύψους 1.537.727 ευρώ, πλέον προσαυξήσεων 405.716 ευρώ.

Ο φόρος είχε βεβαιωθεί από τις 9.2.2012 αλλά η εταιρεία δεν άσκησε προσφυγή, ούτε κατέθεσε αίτημα για διοικητική επίλυση της διαφοράς, οπότε η φορολογική εγγραφή θεωρείται οριστική. Την ενοχή των κατηγορουμένων είχε προτείνει η εισαγγελέας του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Πρέπει να σημειώσουμε ακόμη πως για αυτή την υπόθεση είχε προφυλακιστεί ο Κ.Γιαννίκος αλλά και οι Γ. και Α. Κουρής για ενάμισι μήνα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *