Εκβιασμοί στα ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ: Κλείνουμε, πρέπει να δεχθείτε μειώσεις 20%!

aygi-kokkino-e1506598894386Τελικά η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι “στηρίζει τα ΜΜΕ” του, αποδείχθηκε πως είναι ο μανδύας για την εφαρμογή της πιο σκληρής μνημονιακής πολιτικής στους εργαζόμενους των κομματικών Μέσων του. Και επειδή ο μηχανισμός θεωρεί πως στην “Αυγή” έχουν τους εργαζόμενους “δεμένους” και δεν θα έχουν αντιδράσεις, έριξαν το βάρος στο ραδιοφωνκό σταθμό “Στο Κόκκινο” όπου χθές κατέβηκε σύσσωμη η εποπτεύουσα στελεχική ομάδα για να ανακοινώσει τις αποφάσεις …σωτηρίας. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδεχθούν μείωση των αποδοχών τους κατά 20% και να “χαρίσουν” (αναστολή το είπαν) δυο μισθούς από τους χρωστούμενους για να λάβουν χρήματα όσοι αποφασίσουν να αποχωρήσουν!

Ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει, μετά έντονης αυτοκριτικής βέβαια, το δόγμα του σόκ και στα δικά του ΜΜΕ. “Δεν αντέχουμε, θα κλείσουμε, δεν υπάρχουν λεφτά, μην νομίζετε ότι επειδή είμαστε κυβέρνηση οι επιχειρηματίες (π.χ Μελισσανίδης που του φτιάχνουμε το γήπεδο), θα δώσουν διαφημίσεις στο ραδιόφωνο”. Αυτές περίπου ήταν οι φράσεις που χρησιμοποίησαν, ο καθένας με το δικό του πολιτικό και κομματικό τρόπο, οι Νίκος Φίλης, Ράνια Σβίγκου και Δημήτρης Στούμπος που μετέφεραν την πολιτική υποστήριξη ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα του. Και επειδή, όπως οι ίδοι είπαν κάνοντας αυτοκριτική, τα ΜΜΕ δαπανούν το 80% της κρατικής ενίσχυσης, οι δαπάνες ανέρχονται περί τα 4 εκατ. ετησίως και δεν έχει το κόμμα λεφτά, θα πρέπει να γίνει η μείωση του 20%. Χωρίς όμως ατομικές συμβάσεις!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως από το ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο” έχουν αποχωρήσει ήδη περίπου 15 άτομα, ανάμεσα τους και στελέχη με υψηλούς μισθούς αλλά και απλοί παραγωγοί ή συνεργάτες. Η μείωση του εργασιακού κόστους δεν ικανοποιεί τον μηχανισμό και για αυτό ζητούνται νέες περικοπές. Το σχέδιο της ανάκαμψης και σωτηρίας στο μεταξύ περιλαμβάνει ενοποίηση των ΜΜΕ του κόμματος σε έναν όμιλο, καμπάνια στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και μειώσεις μισθών. Ανέφεραν δε πως κανείς μισθός δεν θα πέσει κάτω από τα 750 ευρώ. Βέβαια από τη μείωση του 20% στους μισθούς ο σταθμός και πάλι δεν σώζεται όπως αναγκάστηκαν να παραδεχθούν δημόσια τα στελέχη του, αφού τα νούμερα δεν …βγαίνουν.

Ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται στα Μέσα του όπως ακριβώς τα “αστικά” ΜΜΕ με τα οποία δεν έχουν σχέση όπως λένε τα στελέχη. Αλλά έχει ήδη αποδεχθεί πως οι μειώσεις μισθών δεν φέρνουν σωτηρία. Αντιθέτως βυθίζουν δημοσιογραφικά τα Μέσα, τα οποία σταδιακά δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης για την κοινωνία και τους πολίτες.

Οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” έχουν σήμερα γενική συνέλευση για να συζητήσουν τις αποφάσεις του κόμματος για τις μειώσεις αποδοχών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *