Π.Χριστοδουλίδου: Μυστικά και ψέματα για τον ΕΔΟΕΑΠ

popi-2Της Πόπης Χριστοδουλίδου

Η ιστορία έχει καταγραφεί σε τρεις ημερομηνίες. 23 Ιουνίου 2012, η γενική συνέλευση μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ αποφασίζει να απαιτήσει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος για τα οικονομικά πεπραγμένα της διοίκησης της πρώην προέδρου.
10 Απριλίου 2013, τα 6 μέλη της πλειοψηφίας του νέου Δ.Σ του Οργανισμού αποφασίζουν την διενέργεια διαχειριστικού Ελέγχου. Ο διαχειριστικός ολοκληρώθηκε. Το πόρισμα εστάλη στον Εισαγγελέα. Και οι 9 του Δ.Σ καταθέσαμε σε Πταισματοδίκη. Η υπόθεση έχει συσχετισθεί με την έρευνα, που είχε διατάξει για τον ΕΔΟΕΑΠ, ο τότε Οικονομικός Εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.Χτες, 9 Φεβρουαρίου 2015 και μετά την παραίτηση του μέλους της ΕΠΗΕΑ και ταμία του Οργανισμού, Γ.Χριστόπουλου διεξήχθη, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ, μυστική ψηφοφορία για εκλογή νέου Ταμία.

Εκλέχθηκε λοιπόν η «αιώνια σωτήρας» του ΕΔΟΕΑΠ , η πρώην *πρόεδρος….Θυσιάστηκε πάλι. Βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα.*

Προτείνω τον Γιάννη Αγγέλη για ταμία. Η κ. Σπανοπούλου αμέσως προτείνει την κ. Ζαφειροπούλου, ( ΕΠΗΕΑ). Η τελευταία αρνείται και αντιπροτείνει την κ. Σπανοπούλου. Η πρώην πρόεδρος δέχεται. Γίνεται ψηφοφορία . Η πρώην και «αιώνια σωτήρας» έλαβε 4 ψήφους και εκλέχθηκε με σχετική πλειοψηφία. Ο Γ.Αγγέλης πήρε τρεις ψήφους . Και υπήρξαν και ένα… λευκό και ένα… άκυρο.
Ποιος λέει αλήθειες και ποιος ψέματα, δεν θέλει δα και βαθυστόχαστη σκέψη.
Η υπόθεση στον Εισαγγελέα και όμως η κυρία εκλέχθηκε ταμίας.
Για ποιο λόγο; Τι κρύβεται από πίσω; Μάλιστα ακούσαμε να λένε ορισμένοι ότι ουδέποτε πρότειναν νέες περικοπές σε παροχές υγείας ή σε μειώσεις μισθών υπαλλήλων ή αναστολή εφάπαξ. Τα πρακτικά και όχι μόνο, της σύσκεψης με τις Ενώσεις, στις 23 Δεκεμβρίου του 2014, αποδεικνύουν ποιοι και πόσοι θεωρούν πως ο ΕΔΟΕΑΠ σώζεται μόνο με νέες περικοπές και τίποτα άλλο.
Το δικό μας συμπέρασμα λοιπόν είναι πως κάποιοι, που εκλέχθηκαν για να κάνουν διαχειριστικό έλεγχο, τώρα, βοήθησαν να εκλεγεί ταμίας η πρώην πρόεδρος.
Τόσο απλά.
Όταν μιλάμε για αλήθειες και ψέματα , που αφορούν τον ΕΔΟΕΑΠ, ας έχουμε κατά νου, πως οι μέτοχοι-μέλη δεν είναι πρόβατα και αντιλαμβάνονται τι ακριβώς παίζεται στο προσκήνιο. Και στο παρασκήνιο.
Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στην διαπλοκή, στο παρασκήνιο και στους ετερόκλητους σωτήρες!
Κι όπως λέει κι ο στιχουργός Ανδρέας Τσιλιφώνης σε ένα τραγούδι-ύμνο:
“Δε μ’ αρέσουν οι σωτήρες
Δε γουστάρω να σωθώ”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *