Ο ΕΔΟΕΑΠ μπαίνει(διασυνδέεται) με τον ΕΟΠΠΥ!

foto από Ποντίκι

foto από Ποντίκι

48ωρη απεργία πρότεινε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ για να “σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ”, όπως είπε. Η πρόταση αυτή έγινε μετά την ενημέρωση που έκανε στα μέλη του ΔΣ από τη συνάντηση με τον Τάσο Πετρόπουλο. Μόνο που δεν είπε όλη την αλήθεια η οποία ακούστηκε στο ΔΣ από τον Γιάννη Αγγέλη, τον εκπρόσωπο της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή”. Λοιπόν η τρόϊκα αποδέχθηκε την “εισφορά του 2%” επί τον τζίρο όλων των ΜΜΕ, δεν αποδέχθηκε όμως τον αυτόνομο, ως ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ γιατί θέλει ενιαίο ασφαλιστικό φορέα. Το 2%, λέει η τρόϊκα, θα εισρπάττεται από το δημόσιο και θα αποδίδεται στον ΕΟΠΠΥ (!) για να το δίνει στον ΕΔΟΕΑΠ. Και πως βαφτίστηκε όλο αυτό από την κυβέρνηση; Ως “διασύνδεση” του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΠΥ!

Αυτή είναι και η πλατφόρμα που θα σερβιριστεί από την κυβέρνηση για να “μην κλείσει ο ΕΔΟΕΑΠ. Θα βαφτιστεί η ένταξη του στον ΕΟΠΠΥ ως διασύνδεση!

Η παράταξη της Μ.Αντωνιάδου δεν ήθελε σήμερα να ληφθούν αποφάσεις , αφού μόνο η πρόεδρος και ο Α. Μαζανίτης παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση.  Και πράγματι δεν ελήφθησαν, η συνεδρίαση θα γίνει πάλι τη Δευτέρα το πρωί. Το αίτημα του κλάδου για τη συνέχιστη λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ ως ανεξάρτητος ασφαλιστικός φορέας των εργαζομένων στα ΜΜΕ με εργοδοτική εισφορά και πόρο όπως και η απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, για μια ακόμη φορά πετάχθηκαν στα σκουπίδια από τη συνδικαλιστική συμμαχία των δυνάμεων Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ.

Τη Δευτέρα θα ξαναπροταθεί 48ωρη απεργία, την οποία θα πρέπει να δει και το Διασωματειακό και η ΠΟΕΣΥ.Στο ΔΣ συζητήθηκε ακόμη η έγκριση δανείου 1 εκατ. ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πιεστικές χρηματικές ανάγκες τους.

Και να μην ξεχνάμε πως μόλις παρουσιαστεί η τροπολογία για τη “διασύνδεση” του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΥΥ, θα κινηθούν και οι διαδικασίες για γενική συνέλευση μελών του ταμείου ώστε να εγκριθεί με κάλπη η αλλαγή του Καταστατικού. Και εκεί θα προταθεί και η αλλαγή του ΔΣ του Ταμείου με τη συμμετοχή και των εργοδοτών. Το σχέδιο είναι καλά στημένο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *