Ισπανία: Τέλος στον ποδοσφαιρικό “πόλεμο” της TV

ισπανία-ποδόσφαιροΤο Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε τέλος στον τηλεοπτικό ποδοσφαιρικό «πόλεμο»

Διαβάζουμε στο http://www.sportandbusiness.gr/

Το ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Mediapro είναι ο τελικός νικητής της μακροχρόνιας διαμάχης με τον μιντιακό όμιλο Prisa, αναφορικά με τα δικαιώματα μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας αποδέχθηκε την έφεση που είχε κάνει το Mediapro εναντίον της πρωτόδικης απόφασης δικαστηρίου της Μαδρίτης, η οποία διέταζε το δίκτυο να αποζημιώσει με 105 εκατ. ευρώ το κανάλι Canal+, ιδιοκτησίας Prisa. Η αιτίαση είχε να κάνει με παραβίαση των συμβολαίων τηλεοπτικής μετάδοσης του ισπανικού πρωταθλήματος που υπογράφηκαν το 2006.

Η νέα δικαστική απόφαση, που είναι τελεσίδικη και δεν επιδέχεται έφεση, θεώρησε πως η συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες ήταν άκυρη, οπότε δεν υπήρξε κανενός είδους παραβίαση.
Ο «ποδοσφαιρικός πόλεμος», όπως ονομάστηκε στην Ισπανία η μεγάλη διαμάχη, είχε ως αποτέλεσμα το 2007 η Prisa να κόψει το σήμα στους πελάτες του Mediapro και να την προειδοποιήσει πως δεν είχε το δικαίωμα να υπογράψει συμβόλαια με τις ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Το Mediapro, ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσει περίπου 32 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους, από ένα διακανονισμό που έγινε τη σεζόν 2006-07. Όμως γλυτώνει το βαρύ πρόστιμο των 105 εκατ. ευρώ, για το οποίο η καταλυτική ημερομηνία πληρωμής ήταν ο Μάρτιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *