Ικανοποίηση αλλά και προβληματισμός στην ertopen με τις προγραμματικές Τσίπρα

ert-anoigmaΓράφουν οι financial crimes

Από ποικιλία αντιδράσεων χαρακτηρίστηκε η αντιμετώπιση των προγραμματικών δηλώσεων (ειδικά για την ΕΡΤ) του Α. Τσίπρα από τους εργαζόμενους – απολυμένους της ελεύθερης ΕΡΤ – ertopen. Κυριολεκτικά έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα σε πανελλαδική κλίμακα, μεταξύ των επί 20 μήνες αντιστεκόμενων. Άλλοι/ες πανηγυρίζουν εκτιμώντας ότι “φάγαμε το γάϊδαρο και τώρα τρώμε και την ουρά”, δηλαδή ότι η ΕΡΤ ανοίγει και πάλι και οι απολυμένοι επιστρέφουν.

Άλλοι προβληματίστηκαν γιατί ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους ΔΤ-ΝΕΡΙΤ-ΥΕΝΕΔ λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει ρεβανσισμός, αλλά δεν είπε λέξη για όσους επί 20 μήνες δίνουν αγώνα ζωής.

Άλλοι ανησυχούν για το τί σημαίνει η επανασύσταση της ΕΡΤ “από μηδενική βάση” και με νόμο, δηλαδή πόσο θα αργήσει να γίνει (η αφραγκιά πιέζει ασφυκτικά) και αν θα “αξιολογηθούν”, με τί κριτήρια και από ποιούς, όσοι ξεπέρασαν ανθρώπινες αντοχές και λογικές και κράτησαν 20 μήνες όρθιοι. Ποιά είναι η “μηδενική βάση” γι αυτούς;

Άλλοι περιμένουν να ακούσουν πιο εξειδικευμένες θέσεις και χρονοδιαγράμματα στην ομιλία του υπ. Επικρατείας, που ανήκει στη δικαιοδοσία του το θέμα της ΕΡΤ και να κρίνουν μετά.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ψυχραιμία, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα στο στόχο για ΑΜΕΣΗ επιστροφή στις (επίσημες) επαγγελματικές υποχρεώσεις, δηλαδή και στο μισθολόγιο, αφού δεν πάψαμε λεπτό την παραγωγή προγράμματος σε TV – Ραδιόφωνο – διαδίκτυο σε Αθήνα και Περιφέρεια.

Ένα μαζικό συλλαλητήριο την Τετάρτη έξω από το Ραδιομέγαρο, θα συμβάλλει στην επιβεβαίωση των στόχων αυτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *